Benieuwd naar ons cookie beleid? X

Basisonderwijs

Kinderen zijn steeds meer en jonger met multimedia bezig. Ze zoeken filmpjes op youtube, chatten met vrienden en maken huiswerk op de computer. Steeds meer ouders kiezen daarom voor een basisschool die voorop loopt met ICT-onderwijs. Want al die nieuwe media vragen ook nieuwe vaardigheden van kinderen.  

Typevaardig 

Kinderen houden op school PowerPoint presentaties en ze maken werkstukken. Om dat goed te kunnen moeten ze niet alleen de weg weten op een computer, maar ook op het toetsenbord. 'Wij hebben onze leerlingen typecursusgegeven. Hun typevaardigheid zagen we ook terug bij andere schoolvakken. Een typecursus voor kinderen is een investering die direct winst oplevert.’ aldus Jan Hendriks, directeur van basisschool De Vogelaar.

Computervaardig

Bewust en vaardig op internet en de computer. Om kinderen bewust te laten werken moeten ze niet alleen goed omgaan met een toetsenbord, maar ook de weg op de computer en het internet weten. Voor presentaties en werkstukken moet de juiste informatie worden gezocht en in hun eigen woorden in een samenhangend verhaal worden gegoten.

typeworld kids po

aabeecee po