Benieuwd naar ons cookie beleid? X

Instruct heeft op de IPON een studie- en praktijkboek over typevaardigheid speciaal voor de leerkracht (in opleiding) gepresenteerd. Het boek heeft als titel "Het toetsenbord de baas". Dit boek hoort thuis op de boekenlijst van elke Pabo-student!

Anton Wesdorp, directeur van Instruct, overhandigde het eerste exemplaar aan de auteur, mevrouw Joeke Spierings en aan mevrouw José Riepstra, zij vertegenwoordigt de schrijfdocenten van de Pabo’s.


In de kennisbasis "Handschrift" staat beschreven dat kinderen een toetsenbord moeten leren hanteren. Voor het geven van typelessen is het noodzakelijk dat de leerkracht beschikt over kennis van dit vakgebied en zelf typevaardig is.

In "Het toetsenbord de baas" wordt onder andere uitgelegd hoe het leerproces verloopt, waar knelpunten kunnen zitten en welke aandachtspunten er zijn voor kinderen met leerstoornissen. Daarnaast is er aandacht voor ergonomie en wordt de theorie ondersteund door filmmateriaal. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met praktische tips en het trainen van de eigen vaardigheid.


 

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS