Benieuwd naar ons cookie beleid? X
Digitale geletterdheid op het vmbo: welke digitale vaardigheden zijn nodig voor de verschillende soorten beroepen? Waar liggen kansen voor vmbo-scholen om leerlingen digitaal vaardiger te maken? Vraagstukken waar het vmbo regelmatig mee te maken heeft.

Een toekomstig bouwvakker of tandartsassistent heeft beroepsmatig andere digitale vaardigheden nodig dan een vwo-leerling die biologie wil studeren. "Maar ze hebben wel dezelfde basis nodig. - iedereen moet digitaal een verzekering kunnen afsluiten, effectief informatie kunnen vinden en goede wachtwoorden hebben", vindt Koning. 

Dit najaar verschijnt het handboek digitale geletterdheid. In het kader hiervan publiceren we iedere twee weken een artikel waarin we alvast een tipje van de sluier oplichten. Patrick Koning - trainer en ontwikkelaar bij de Academie voor Teaching & Learning van het Koning Willem I College en auteur van 'Mediawijsheid in de klas' - geeft zijn visie over digitale geletterdheid in het vmbo. 

Wilt u meer weten over lesmateriaal voor digitale geletterdheid? Bekijk dan onze nieuwe methode DIGIT. Naast de VMBO versie, is er ook een HAVO/VWO versie. Of vraag hier direct een proefabonnement aan om het lesmateriaal zelf uit te proberen.  

Lees meer. 

Bron: Kennisnet

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS