Benieuwd naar ons cookie beleid? X

Afgelopen donderdag 7 december vond de bijeenkomst Digitale Geletterdheid plaats in Dierenpark Amersfoort in Amersfoort.  "Het was een gezellige en informatieve middag op een leuke locatie, ik ben benieuwd naar de methode DIGIT!", aldus één van de aanwezige docenten.


De middag gaf een beeld van de trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs en we hebben handvatten gekregen om het zelf in te zetten. 

Het programma zag er als volgt uit:

  • Welkom met koffie en thee
  • Ontwikkelingen vanuit SLO
Victor Schmidt, vanuit SLO (Stichting Leerplanontwikkeling) heeft verteld over o.a. de leerlijnen digitale geletterdheid die ze aan het ontwikkelen zijn met scholen. Ook kwam ICT-basisvaardigheid aan bod en dan vooral wat dat meer is dan Excel en Word.
  • Alert Online
Alert Online stimuleert meer bewustwording van cybersecurity. Zij willen Nederland online veiliger maken, samen met zoveel mogelijk partijen. 
Maak je leerlingen op een eigentijdse manier computer- en digivaardig, over Basiskennis ICT, Informatie-vaardigheden, Computational Thinking en mediawijsheid in DIGIT.
  • Mediawijsheid en online privacy
Onderwerpen als online privacy, vloggen en digitaal pesten zijn onderdelen die langs zijn gekomen tijdens deze presentatie. Vanuit de Social Academy kwam Barry Kuijpers langs om een inspirerende sessie te geven met concrete lesideeën.
  • Borrel

IGIT zelf ervaren? Heeft u donderdag geen proeflicentie aangevraagd en wilt u de lesmethode wel graag inzien? Vraag hieronder kosteloos een proeflicentie aan. 
Diegenen die donderdag hebben aangeven een proeflicentie te willen ontvangen, zullen de inloggegevens vanmiddag in hun e-mail ontvangen. 

 

 

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS