Benieuwd naar ons cookie beleid? X
Het Platform Rekendocenten van de BVMBO heeft dit jaar voor de derde keer de wedstrijd ”Beste rekenidee mbo” georganiseerd in samenwerking met de uitgevers Malmberg (Rekenblokken), Instruct (GPS Rekenen) en IntraQuest (ffLeren Rekenen). Dit jaar was de opdracht om een motiverende rekenactiviteit in een beroepsgerichte context in te sturen.

In totaal zijn 19 inzendingen ingestuurd en hieruit heeft de jury de volgende winnaars geselecteerd:
  • Nori Kreetz, ROC Midden Nederland wint met “The Shakers” de IntraQuestprijs
  • Dirk Megens, ROC Nijmegen windt met de “Meetkunde Zoektocht” de Malmbergprijs
  • Dimitri Verzijl, Albeda Rotterdam wint met “Mojo Concerts” de Instructprijs
De prijswinnaars zijn door de juryleden en de uitgevers verrast tijdens hun lessen. De prijs voor de winnaars is een toegangsticket voor de internationale rekenconferentie ALM in Londen van 9 t/m 12 juli 2018, inclusief reis- en verblijfskosten. 
Op deze internationale rekenconferentie ALM presenteren de winnaars bovendien hun idee en ze hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan de conferentie een training te krijgen voor het geven van een presentatie aan een internationaal publiek.

Korte samenvatting van het juryrapport
Dimitri Verzijl, Albeda Rotterdam met “Mojo Concerts” 
De 2e jaars studenten van de opleiding medewerker evenementenorganisatie (MBO 4) van het college Economie & Ondernemen gaan vanuit een realistische case onderzoeken wat er daadwerkelijk nodig is om als productiemanager bij Mojo Concerts een optreden van Beyonce in Ahoy te organiseren. De meegeleverde sjabloon kan bovendien gebruikt worden voor het ontwikkelen van andere beroepsgerichte casussen.
De jury vond het een zeer goed uitgewerkte realistische inzending met gevarieerde rekenopdrachten passend bij de doelgroep. Motiverend en breed inzetbaar met verbinding naar andere (beroepsgerichte) vakken en presentatievaardigheden.

Alle inzendingen zijn te vinden op de website van BVMBO en het Steunpunt Taal en Rekenen mbo.

Vragen?

We staan u graag te woord.
Tel: 0172 - 650983.

OF E-MAIL ONS