#

De Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari t/m 4 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven alle basisscholen in Nederland extra aandacht aan het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Je kunt dit thema eenvoudig koppelen aan een les in DIGIT-po voor groep 1 en 2.

Veel leesplezier met DIGIT-po

Kinderen ervaren veel leesplezier en ontwikkelen naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Voorlezen heeft een positief effect op hun woordenschat, spelling en tekstbegrip. DIGIT-po heeft speciaal voor groep 1 en 2 lessen die perfect aansluiten bij het thema van de Nationale Voorleesdagen.

Productoverzicht DIGIT-po

Wij zetten een aantal van onze tips voor je op een rijtje.

Lees de leerlingen eens voor uit een online prentenboek en bespreek samen de verschillen.

Domein: Mediawijsheid
Les: Offline & Online, extra optie

Lees een verhaal voor en laat leerlingen zelf het verhaal namaken in de ‘Oh! The magic drawing app’.

Domein: Computervaardigheden
Les: Tablets, activiteit 5

Productoverzicht DIGIT-po

Pssst! Voor de bovenbouw ook een opdracht nodig? Laat leerlingen een stripverhaal maken met het Project Stripverhaal en laat ze deze voorlezen aan de kleuters.

Wil je meer weten over onze methode DIGIT-po? Maak online kennis met de leukste methode voor digitale geletterdheid in het basisonderwijs. We informeren je graag persoonlijk over de inhoud en de mogelijkheden van de online leeromgeving van DIGIT-po.

De online meetings zijn:

  • vrijblijvend
  • tijdbesparend
  • transparant

Aanmelden

 

DIGIT-po

In het basisonderwijs start het werken met en in de digitale wereld. Hoe gaan kinderen om met de uitdagingen die de online technologie hen biedt? Het is belangrijk dat kinderen leren ‘zijn’ in de digitale wereld en de beschikbare online technologie ook kunnen toepassen. DIGIT-po helpt hen bij deze ontwikkeling.

Leerlingen die DIGIT-po hebben afgerond, zijn zo vaardig op pc, laptop of Chromebook dat zij hier voordelen van hebben bij het gebruik ervan in het dagelijks leven en het vervolgonderwijs. Het uitgangspunt van DIGIT-po is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu wat volledig aansluit op de gestelde einddoelen.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.