Conferentie Digitale Geletterdheid

Woensdag 25 november organiseren wij de jaarlijkse conferentie Digitale Geletterdheid. Dit evenement vindt dit jaar online plaats. De online conferentie Digitale Geletterdheid is voor docenten werkzaam in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs die meer willen weten over digitale geletterdheid en de implementatie ervan.

Meld je nu alvast aan!
Online conferentie Digitale Geletterdheid

Programma 14.00 uur - 16.30 uur

Het middagprogramma bestaat uit plenaire online sessies en parallelle online sessies.

14.00 – 14.10 Welkom

14.10 – 14.30 Keynote door Ivo Wouters

14.30 – 16.25 Kennissessies en workshops

  • Mediawijsheid door Linda Vonhof, oprichter Social Media Wijs
  • Computational thinking door Felienne Hermans, Associate professor Leiden Science
  • Informatievaardigheden door Mira Media
  • Workshop Micro:bit door Pauline Maas, oprichter microbit101
  • Workshop Circuits door Nienke Lurvink, auteur Schakelingen & Circuits
  • Workshop Programmeren met Bots door B-Bot.nl
  • Workshop TypeWorld, blind leren typen
  • Kennismaking met DIGIT-po
  • Kennismaking met DIGIT-vo
  • Docenten aan het woord – Digitale geletterdheid in de praktijk

16.25 – 16.30 Plenaire afsluiting

Sprekers aan het woord

Ivo Wouters

ivo woutersIvo Wouters richtte in 2005 na een aantal jaren onderwijservaring opgedaan te hebben Bureau C&I op. Hij geeft trainingen aan leraren, advies aan scholen en gerelateerde organisaties en les aan leerlingen in basis-en voortgezet onderwijs. Vanuit zijn kennisgebied rondom ict en media in onderwijs heeft hij meegeschreven aan het boek Goochelen met Informatievaardigheden. Hij werkt bovendien samen met SocialSchools. Voor de NOMC geeft hij verschillende lessen en coordineert www.ouderavond.nl. Ivo geeft les bij de Nationale Opleiding MediaCoach en de specialisatie-opleiding Social Media Professional.

 

Linda Vonhof

Linda Vonhof Linda is partner en mede-oprichter van Social Media Wijs, een landelijke trainingsbureau en uitgeverij op het het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden. Het geeft haar voldoening om kinderen en jongeren te leren om de kansen van nieuwe media verstandig te benutten. Naast de dagelijkse leiding bij Social Media Wijs, treedt ze graag op als gastspreker voor groepen leerlingen, leraren en/of docenten. Ook ontwikkelt ze lesmateriaal voor het primair- en voortgezet onderwijs.

 

Pauline Maas

Pauline MaasPauline Maas heeft de projecten ontwikkeld voor de micro:bit in DIGIT-po en DIGIT-vo. Naast ICT docent aan de Koninklijke Visio is zij tevens directeur van Stichting CodeKlas, eigenaar van 4PIP en auteur. Haar roots liggen in de ICT en ze promoot al 15 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Ze geeft lezingen, workshops en geeft onder andere lessen in Computational thinking.

 

Felienne Hermans

Felienne-HermansDe computerwetenschapper Felienne Hermans heeft meegewerkt aan de module Computational thinking voor DIGIT-vo. Felienne is Associate Professor aan de Leiden Institute of Advanced Computer Science, waar ze aan het hoofd staat van de onderzoeksgroep PERL , gericht op programmeeronderwijs. Ze heeft de programmeertaal Hedy ontwikkeld en is een van de oprichters van de Joy of Coding conferentie.

Nienke Lurvink voor de workshop Schakelingen & Circuits

Nienke LurvinkNienke Lurvink is naast auteur van het lesmateriaal Schakelingen & Circuits tevens docent Natuurkunde op het Harens Lyceum, onderdeel van het Openbaar Onderwijs Groningen. Ze heeft al ruim 15 jaar onderwijservaring op het gebied van Media, Vormgeving en ICT. Nienke geeft tevens diverse workshops in Computational thinking.

Neem contact op voor advies op maat.

Ontvang informatie over de methode DIGIT voor jouw school.

po & vo digitale geletterdheid, typevaardigheid & informatica

Hafida Makioui

06-13461107

po digitale geletterdheid

Mark van den Bos

06-89971798

po en vo Typevaardigheid / vo Digitale Geletterdheid & Informatica

Enisa Jahic

06-89972305

Volg Instruct

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom digitale geletterdheid, de methode DIGIT en Instruct.  Volg ons.

LinkedIn Twitter

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.