Informatica Inspiratiedag

Inspiratiedag 2022

De Inspiratiedag 2024 vond plaats op 10 april in het Dyade Visma Onderwijs Experience Center. Het OEC ligt langs de A2 en vlakbij NS station Utrecht Leidsche Rijn.

Vanaf 14:30 uur verzorgden we een informatief en boeiend programma voor alle docenten informatica (dus niet alleen voor klanten van Fundament Informatica).

Het thema was: De maatschappelijke kant van informatica. Dennis Reidsma, voorzitter van de ethiekcommissie Computer & Information Science aan de Universiteit Twente verzorgt de keynote “Ethiek bij productontwikkeling“.

Vast programma onderdeel is de uitreiking van de 3i Award

Deelnamekosten zijn € 59,-.

Globaal programma

Inloop met koffie en thee

Vanaf 14:00 uur was de inloop in het OEC in Utrecht. Je werd ontvangen met koffie en thee. Om 14:30 uur was de opening van het programma. Daarna volgde de keynote.

Bijpraten, inspiratie opdoen en stemmen

In de daaropvolgende pauze liepen de bezoekers rond om de projecten van de voor de 3i Award genomineerde leerlingen te bekijken. Het is erg leuk om te zien waartoe leerlingen in staat zijn met hun profielwerkstuk. Nog leuker is het wanneer jouw leerlingen genomineerd zijn. Je brengt je stem uit voor de publieksprijs. En daarnaast was er natuurlijk gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen met collega informatica docenten.

 

Workshoprondes

Vervolgens waren er twee keuzeworkshoprondes. Tussen de workshoprondes door was er weer een pauze.

Uitreiking 3i Award

Na de tweede workshopronde volgde de 11e uitreiking van de 3i Award.

We sloten af met een buffet.

Terugblik Inspiratiedag

De Inspiratiedagen worden doorgaans vastgelegd door Frans Peeters.

Klik hier voor de foto’s van:

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.