Informatica Inspiratiedag keynote

Software ontwikkeling tijdens een pandemie

Tijdens de Corona crisis werd een aantal projecten gestart om met IT te helpen om de crisis te bestrijden en te helpen om terug te keren naar een vorm van ‘normaal’. Helaas ging dat niet altijd goed en kwam een aantal systemen onder vuur te liggen. Toch zagen we ook projecten waar het wel goed ging.

Wat kunnen we leren van projecten zoals de CoronaMelder en CoronaCheck? Hoe verenigen we de noodzaak om zeer snel en onder druk te kunnen ontwikkelen, maar wel met kwaliteit? Hoe zorg je dat privacy en security voorop blijven staan als de tijdslijnen kort zijn?

Als docent informatica werk je met de ITers van de toekomst. Welke lessen geven we ze mee om in toekomstige projecten de juiste keuzes te kunnen maken?

Over de spreker

Ivo Jansch is medeoprichter van Egeniq.com, een Nederlands bedrijf dat slimme apps ontwikkelt. Ivo was als architect betrokken bij de CoronaMelder en CoronaCheck app.

Hij heeft diverse boeken geschreven over o.a. PHP en persoonlijke ontwikkeling voor ontwikkelaars, organiseert jaarlijks de Appdevcon conferentie en spreekt regelmatig op conferenties.

Ivo Jansch
Ivo Jansch - Egeniq - CoronaMelder
Meer over de Inspiratiedag vo

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.