Inspiratiedag presentatie

De wijze waarop organisaties software ontwikkelen veranderd continue en snel. Teams bestaan uit engineers met vele verschillende nationaliteiten die vaak ook samenwerken vanuit verschillende landen. Ze hebben verschillende expertises (UX design, coding, automation, monitoring, etc), maar werken samen in één team aan zowel het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van de applicaties.

De snelheid van het ontwikkelen van nieuwe software zelf is ook veranderd: infrastructuur wordt aangevraagd en geleverd in minuten, nieuwe functionaliteiten of verbeteringen worden in enkele weken of zelfs vaker gereleased.

Engineers maken gebruik van nieuwe technologieen zoals container technologie, Cassandra, Hadoop, Angular en nog veel meer, waarbij gebruikt wordt gemaakt van geautomatiseerde tools die de software automatisch testen en deployen en zelfs kunnen documenteren.

Deze presentatie laat zien hoe de software ontwikkeling aan het veranderen is en hoe wij als docenten informatica (of digitale geletterdheid) onze leerlingen mee kunnen nemen in deze wereld.

Over de spreker

René Terhoeve is Agile en Innovatie coach bij ING, docent Informatica bij Infinity College Rotterdam en bestuurslid van het Agile Consortium.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met software ontwikkeling bij grote organisaties.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.