Inspiratiedag ochtendprogramma SLO - i&i

Voorafgaand aan de Inspiratiedag vo biedt SLO Рi&i drie workshops aan over de volgende keuzethema’s uit het nieuwe examenprogramma. De workshops worden parallel gegeven van 10:30 tot 14:00 uur, inclusief lunch.

Tijdens de workshop krijg je een introductie in het keuzethema en het bijbehorende lesmateriaal dat daarvoor is ontwikkeld. Na afloop heb je inzicht in de inhoud van het keuzethema en weet je hoe je je verder kunt voorbereiden.

Kosten voor deelname aan een workshop is 45 euro, deze worden apart gefactureerd. De locatie is tevens Inn Style in Maarssen.

Domein P: Domein User Experience door Ingrid Breymann

Deze module bestaat uit Sociale Robotica en Gezichtsherkenning, waarbij leerlingen op een praktische manier kennis maken met User Experience. Het materiaal is beschikbaar via: https://ieni.github.io/inf2019/themas/user-experience/ux-leeswijzer

Domein H: Databases door Eelco Dijkstra

Deze module bestaat uit vier onderdelen:

  • inleiding en overzicht;
  • interactieve cursus SQL;
  • database-ontwerp;
  • NoSQL en Linked Data.

Tijdens de workshop krijg je een overzicht in het lesmateriaal en doe je er zelf de eerste praktische ervaring mee op. Het concept materiaal is beschikbaar via: https://ieni.github.io/inf2019/themas/h-databases.html

Domein M: Physical Computing door Martin Bruggink

De leerlingen ontwerpen en ontwikkelen zelf een systeem met sensoren en actuatoren, bijvoorbeeld met behulp van de Micro:bit of Arduino. Tijdens de workshop doe je ervaring op met deze ontwerptechnieken en leer je het materiaal kennen. Het materiaal is beschikbaar via: https://maken.wikiwijs.nl/135434/Physical_Computing_geheel.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij Martin Bruggink ([email protected]).

Op dezelfde locatie vindt aansluitend in de middag de Inspiratiedag digitale geletterdheid en informatica van Instruct plaats.

 

inschrijven ochtendprogramma SLO / i&i inschrijven middagprogramma Instruct

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.