Jaarovergang DIGIT + GRIP Rekenen + FIX Taal

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat betekent ook dat het tijd is om de docentomgeving goed in te richten voordat je aan de slag gaat met je leerlingen.

Docenten

DocentenDe eerste stap die je moet nemen, is de lijst van docenten up-to-date te maken. Zijn er docenten/begeleiders die volgend schooljaar geen gebruik meer maken van DIGIT/GRIP Rekenen/FIX Taal? Zet deze docenten dan op de status ‘inactief’. Ga via het linkermenu naar “Docenten” > “Alle docenten”.
Docenten 2Met de groene schuifjes Schuifje kun je een docent (in)actief maken.

En komen er nieuwe collega’s? Maak dan voor hen een account aan. Ga via het linkermenu naar “Docenten” > “Docent toevoegen”.

(Nieuwe) docentenaccounts worden in september 2023 gefactureerd. Het is belangrijk dat docenten de lijst vóór 1 september 2023 hebben nagekeken.

Leerlingen / klassen

DashboardVervolgens kun je de leerlingen/studenten/cursisten en de klassen/groepen inrichten. We hebben een handig stroomschema met alle stappen gemaakt. Klik, in het nieuwe docentendashboard, in het linkermenu op de knop “Jaarovergang”. Je leest daar precies welke acties je in welke situatie moet uitvoeren!
Als je op de roze knop met een actie klikt, komt er een pop-up waar in detail de stappen worden uitgelegd.

Koppel docent

En als je er toch niet helemaal uit komt, staan we voor je klaar via [email protected].

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.