#

Instruct gecertificeerd examenleverancier

In maart 2019 is KIWA langsgeweest voor een audit bij Instruct. De proces- en organisatie-eisen uit de norm voor valide exameninstrumenten zijn hierbij doorlopen. Met trots mag Instruct zich gevalideerd examenleverancier noemen. Vanaf heden zijn wij gecertificeerd examenleverancier.

Gecertificeerd examenleverancier

Voor GPS Nederlands zijn er nieuwe instellingsexamens ontwikkeld voor 2F en 3F. Deze zijn gereed en staan online in de methode GPS. De instellingsexamens Engels A2 en B1 worden tevens afgerond en deze staan naar verwachting eind april online in de methode GPS.

Deze instellingsexamens voldoen aan de norm producteisen voor valide exameninstrumenten.

Het doel van validering is om voorafgaand aan de examinering te borgen dat er valide exameninstrumenten ingezet worden. Scholen kunnen via drie routes valide exameninstrumenten inzetten:

  • via de inkoop bij gecertificeerde instanties;
  • door zelf te construeren binnen de collectieve afspraken;
  • door zelf geconstrueerde examens extern te laten valideren.

Onafhankelijk van welke route wordt gekozen, dient een exameninstrument altijd valide te zijn.

Bijeenkomst Instellingsexamens GPS Engels en Nederlands 
Op woensdagmiddag 24 april en/of 8 mei organiseert Instruct een bijeenkomst met het thema Instellingsexamens. Tijdens deze middag (13.30 – 16.00 uur) krijg je een korte introductie over GPS, leer je meer over de de inhoud van onze instellingsexamens en informeren we je over de mogelijkheden om deze examens in te zetten. De bijeenkomst vindt plaats bij Instruct in Bodegraven en start om 14.00 uur.

Klik hier om aan te melden voor de bijeenkomst

Wil je meer weten of heb je vragen of feedback op GPS? Neem dan hier contact met ons op via telefoon (06 12 744 649), e-mail ([email protected]).

 

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.