Instruct Academy

Via de Instruct Academy bieden we webinars, 1-op-1 online instructieinstructiefilms en bijeenkomsten aan. Het doel is om docenten wegwijs te maken in de leeromgeving en in de inhoud van de methode. Ze zijn onderdeel van het abonnement, voor een klant zijn er geen kosten aan verbonden.

Bijeenkomsten

Onze bijeenkomsten zijn inspirerend en leerzaam. De ontmoeting met vakgenoten staat centraal. Vaste elementen van een bijeenkomst: een interactief programma, actuele onderwerpen, delen van ervaringen en boeiende sprekers.

Ook vind je ons regelmatig op onderwijsgerelateerde beurzen.

Hieronder zie je waar we elkaar binnenkort kunnen ontmoeten.

Academy bijeenkomsten

13-11-2019 | Bijeenkomst Digitale geletterdheid

Instruct organiseert in de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) een bijeenkomst over digitale geletterdheid. Het programma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Lees meer over deze bijeenkomst.

25-11-2019 | 3i Workshop Domein I

Op maandag 25 november organiseren we een 3i Workshop over domein I: Kunstmatige intelligentie. Ramon Hagenaars, de auteur van dit keuzethema informatica zal een korte inleiding geven en vervolgens het praktische deel begeleiden. De bijeenkomst vindt plaats in Bodegraven van 14:00 tot 16:30 uur.

Voor deelname aan deze nascholingsworkshop brengen we € 35,- in rekening. Bij minder dan 10 deelnemers zal de workshop niet doorgaan.

Lees meer over deze bijeenkomst

28-11-2019 | Inspiratiedag mbo

We nodigen mbo docenten met interesse in de vakgebieden Engels, Duits, Nederlands, Rekenen, Computervaardigheden en Keuzedelen uit voor onze Inspiratiedag mbo op 28 november in Woerden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Lees meer over deze bijeenkomst.

04-12-2019 | Workshop DIGIT: Basisvaardigheden ICT

Op donderdag 4 december, van 13:30 tot 16:30 uur, organiseren we in Bodegraven een workshop digitale geletterdheid over het domein Basisvaardigheden ICT.

Dit domein bevat in ons lesmateriaal de subdomeinen: Grondbeginselen, Word, Excel en PowerPoint. Tijdens deze workshop krijg je eerst informatie over deze subdomeinen en vervolgens ga je ook tijdens deze workshop zelf aan de slag.

Voor deelname aan deze nascholingsworkshop brengen we € 35,- in rekening. Bij minder dan 10 deelnemers zal de workshop niet doorgaan.

AANMELDEN
Logo DIGIT digitale vaardigheden voortgezet onderwijs

15-01-2020 | Workshop DIGIT: Informatievaardigheden

Op woensdag 15 januari, van 13.30 uur tot 16.30 uur, organiseren we in Bodegraven een workshop digitale geletterdheid over het domein Informatievaardigheden.

Het domein Informatievaardigheden wordt aangeboden aan het voortgezet onderwijs op VMBO en HAVO/VWO niveau. Tijdens deze workshop Informatievaardigheden bespreken we hoe je leerlingen kunt leren om, op een efficiënte en ethische wijze, informatie te zoeken, vinden en selecteren. Om een juiste indruk te krijgen van de methode Informatievaardigheden duiken we in het lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit 4 onderdelen; Informatie, Zoeken, Bronnen en Stappenplan.

Voor deelname aan deze nascholingsworkshop brengen we € 35,- in rekening. Bij minder dan 10 deelnemers zal de workshop niet doorgaan.

 

05-02-2020 | 3i Workshop Beginnerscursus Python of C#

Instruct biedt op woensdag 5 februari een workshop aan voor docenten die nieuw zijn met de talen Python en C# en hier meer over willen leren.
Deze middag begint met een algemeen deel. We bespreken onze opzet en de aanpak van de programmeermodules. Hierna splitsen we in twee groepen. De ene groep gaat aan de slag met Python en de andere groep met C#. We beginnen bij iedere taal vanaf de basis, werken met variabelen, selectiestatements en iteraties. Aan het einde van deze middag ken je de basis van de voor jou nieuwe programmeertaal en kun je hierin eenvoudige programma’s ontwikkelen.

Voor deelname aan deze nascholingsworkshop brengen we € 35,- in rekening. Bij minder dan 10 deelnemers zal de workshop niet doorgaan.

lees meer

12-03-2020 | 3i Workshop

Op donderdag 12 maart organiseren we weer een informatica workshop. Onderwerp van deze workshop wordt binnenkort bepaald op basis van interesse.

Je kunt je voorkeur doorgeven via [email protected].

Voor deelname aan deze nascholingsworkshop brengen we € 35,- in rekening. Bij minder dan 10 deelnemers zal de workshop niet doorgaan.

15-04-2020 | Inspiratiedag vo

Op woensdag 15 april 2020 organiseert Instruct de jaarlijkse Inspiratiedag voor het voortgezet onderwijs. Deze dag is bestemd voor onderbouwdocenten digitale geletterdheid en voor docenten die informatica geven aan de bovenbouw. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Vast onderdeel is de uitreiking van de 3i Award. Verdere invulling van het programma volgt.

 

logo van de methode Fundament Informatica

SLO Nascholing informatica

Je kunt je je inschrijven voor de eerste 4 nascholingscursussen van SLO over de keuzethema’s en bijbehorend lesmateriaal uit het nieuwe examenprogramma. Het gaat om cursussen van 2, 3 of 4 bijeenkomsten op vrijdagmiddag in Utrecht. De kosten zijn € 62,50 per bijeenkomst. Alle informatie is te vinden via deze link.

Vanuit Inf4all worden diverse inhoudelijke verdiepende cursussen geboden, zie: http://www.boswell-beta.nl/inf4all. Inf4all is er voor mensen die eerstegraads leraar willen worden in informatica, – én voor zittende docenten die zich in de examenonderwerpen willen verdiepen!

Op aanvraag: Workshop Digitale geletterdheid

Ben je met jouw school op zoek naar advies over Digitale geletterdheid of wil je docenten enthousiasmeren of trainen voor één of meerdere onderdelen binnen Digitale geletterdheid? Dat kan!

Mediawijsheid

Er is aanbod van diverse workshops en trainingen op het gebied van Mediawijsheid verzorgd door Social Media Wijs. Social Media Wijs geeft voorlichting en training op het gebied van mediawijsheid en digitale vaardigheden in het onderwijs. Wij zorgen ervoor dat leraren en leerlingen de kennis, mentaliteit en vaardigheden hebben om veilig en doelgericht gebruik te maken van internet en sociale media.

Op aanvraag: Workshop 21st century skills

Dieter Möckelman inspireert als veelgevraagd gespreksleider met diverse presentaties over onderwijs in de 21e eeuw. Met de kennis die hij heeft opgedaan in 20 jaar onderwijs met ICT weet hij vele luisteraars te boeien. Wat betekent het voor het onderwijs als we weer wat moeten doen met de 21ste century skills, waarom is dat überhaupt van belang?  In het bijzonder de digitale geletterdheid. Robotisering, Virtual Reality, 3d Printing, allemaal innovaties. Innovatie is niet nieuws. We kijken terug en vooruit en staan met beide benen in het nu.

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.