Instruct Academy

Via de Instruct Academy bieden we online meetings, 1-op-1 online instructieinstructiefilms en (online) bijeenkomsten aan. Het doel is om docenten wegwijs te maken in de leeromgeving en in de inhoud van de methoden.

Bijeenkomsten

Onze bijeenkomsten zijn inspirerend en leerzaam. De ontmoeting met vakgenoten staat centraal. Vaste elementen van een bijeenkomst: een interactief programma, actuele onderwerpen, delen van ervaringen en boeiende sprekers. Momenteel vinden bijeenkomsten alleen online plaats.

Hieronder zie je normaal gesproken waar we elkaar binnenkort kunnen ontmoeten.

Academy bijeenkomsten

Online meetings / trainingen Instruct

Instruct biedt verschillende online meetings/ trainingen aan om kennis te maken en direct te kunnen opstarten met één van onze methodes.

Voor het mbo:

Voor het voortgezet onderwijs:

Speciaal voor docenten leren online samenwerken

  • ICT-updater, voor docenten po, vo en mbo. Modules voor Microsoft Teams, Google Classroom, Google Apps en meer.

Meld je hier aan voor één van de online meetings en laat je inspireren

 

23-24 juni | Online conferentie Digitale Geletterdheid

23-24 juni vindt de landelijke online conferentie Digitale Geletterdheid plaats. De online conferentie is niet alleen voor docenten die bezig zijn , maar ook voor docenten die aan de slag willen met digitale geletterdheid in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo).

Instruct verzorgt op 24 juni een sessie over het lesmateriaal van DIGIT-vo, een volledige online lesmethode voor alle domeinen binnen digitale geletterdheid.

Lees meer

10 november | Workshop DIGIT: Schakelingen en circuits

De workshop Schakelingen & circuits is op locatie (kantoor Instruct, Bodegraven) te volgen en wordt gegeven door Nienke Leurvink, auteur van de Schakelingen & circuits lessen.

Je steekt de handen uit de mouwen en gaat meteen aan de slag met het maken van een aantal circuitdoosjes.

Lees meer

November | Workshop DIGIT: micro:bit

De workshop micro:bit wordt gegeven door Pauline Maas, auteur van de micro:bit lessen. Je begint met een stukje theorie achter de micro:bit waarna je aan de slag gaat met de online omgeving makecode.com.

De workshop is zowel op locatie (kantoor Instruct, Bodegraven) als op afstand te volgen.

 

Lees meer

25 november | Bijeenkomst Digitale Geletterdheid

Op 25 november organiseren wij de jaarlijkse bijeenkomst Digitale Geletterdheid. Deze bijeenkomst is speciaal voor docenten werkzaam in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs met een interesse in digitale geletterdheid. Noteer de datum alvast in je agenda!

Meer informatie over de locatie en de invulling van het programma volgt. Houd de pagina in de gaten.

Lees meer

Inspiratiedag vo 2021

Jaarlijks organiseert Instruct een Inspiratiedag voor het voortgezet onderwijs. Deze dag is bestemd voor onderbouwdocenten digitale geletterdheid en voor docenten die informatica geven aan de bovenbouw. Vast onderdeel is de uitreiking van de 3i Award.

In 2020 kon dit evenement niet plaatsvinden vanwege het Coronavirus. Op 21 april 2021 hopen we weer bij elkaar te kunnen en mogen komen.

 

Inspiratiedag vo uitgesteld

SLO Nascholing informatica

Je kunt je je inschrijven voor de eerste 4 nascholingscursussen van SLO over de keuzethema’s en bijbehorend lesmateriaal uit het nieuwe examenprogramma. Het gaat om cursussen van 2, 3 of 4 bijeenkomsten op vrijdagmiddag in Utrecht. De kosten zijn € 62,50 per bijeenkomst. Alle informatie is te vinden via deze link.

Vanuit Inf4all worden diverse inhoudelijke verdiepende cursussen geboden, zie: http://www.boswell-beta.nl/inf4all. Inf4all is er voor mensen die eerstegraads leraar willen worden in informatica, – én voor zittende docenten die zich in de examenonderwerpen willen verdiepen!

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.