DIGIT-po

Dé totaaloplossing voor digitale geletterdheid

Hoe werkt DIGIT-po?

Veel basisscholen zijn druk bezig 21st century skills in hun onderwijs te integreren. DIGIT-po is dé complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het basisonderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel en direct inzetbaar. Ook is het met DIGIT-po mogelijk digitale geletterdheid te integreren met bestaande vakken.

Maak online kennis met de leukste methode voor digitale geletterdheid in het basisonderwijs. We informeren je graag persoonlijk over de inhoud en de mogelijkheden van de online leeromgeving van DIGIT-po.

De online meetings zijn:

 • vrijblijvend
 • tijdbesparend
 • transparant

 

AANMELDEN

DIGIT-po kosteloos inzien

Ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden de methode DIGIT-po biedt.

Daarom DIGIT-po

In het basisonderwijs start het werken met en in de digitale wereld. Hoe gaan kinderen om met de uitdagingen die de online technologie hen biedt? Het is belangrijk dat kinderen leren ‘zijn’ in de digitale wereld en de beschikbare online technologie ook kunnen toepassen. DIGIT-po helpt hen bij deze ontwikkeling.

Leerlingen die DIGIT-po hebben afgerond, zijn zo vaardig op pc, laptop of Chromebook dat zij hier voordelen van hebben bij het gebruik ervan in het dagelijks leven en het vervolgonderwijs. Het uitgangspunt van DIGIT-po is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ van het SLO en het voorstel voor digitale geletterdheid van Curriculum.nu wat volledig aansluit op de gestelde einddoelen.

DIGIT-po bevat zes domeinen:

Aanvullende domeinen:

In de bovenbouw is er voor docenten ook het domein integratie beschikbaar. Dit domein bevat concrete lesideeën voor het integreren van DIGIT-po met bestaande vakken (zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie) en het Integratiemagazine.  

Informatie en prijzen

DIGIT-po Productoverzicht

Voor wie?

DIGIT-po bevat een volledig pakket waarin alle leerdoelen voor het aanleren van digitale geletterdheid in het basisonderwijs worden afgedekt. Om docenten op weg te helpen zijn er leerroutes, ofwel een lesplan digitale geletterdheid uitgewerkt.

In de leerroute kun je in één oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerroutes bieden docenten uit het basisonderwijs structuur en houvast voor de rest van het schooljaar.

Download leerroute po

Verankering digitale geletterdheid

Is het voor jouw school ook lastig grip te krijgen op digitale geletterdheid en gaat de uitrol moeizaam? Instruct helpt scholen bij verankering, uitrol en langdurige implementatie.

We bieden een pakket waarmee de implementatie en uitrol van digitale geletterdheid verankerd en begeleid wordt binnen een school. Met minimale inzet en investering, wordt tevredenheid, continuïteit en inbedding van digitale geletterdheid gerealiseerd.

Meer weten? Vul dit formulier in of neem contact op met één van onze adviseurs.

Een vernieuwd curriculum

Met DIGIT-po en onze uitgebreide expertise op dit leergebied, zorgen wij voor de (door-)ontwikkeling van digitale vaardigheden en talenten. DIGIT-po is een compleet pakket met daarin alle domeinen digitale geletterdheid beschreven door SLO.

Digitale geletterdheid wordt een verplicht onderdeel in het vernieuwde curriculum. Binnen digitale geletterdheid onderscheiden we vier inhoudelijke domeinen opgesteld door SLO en Kennisnet.

De methode DIGIT-po bevat de volgende domeinen om leerlingen uit de midden- en bovenbouw, groep 1 t/m 8, digitaal geletterd te maken:

Praktische ICT-vaardigheden

Dit domein bestaat onder andere uit de volgende modules:

 • Het internet
 • Tekstverwerken
 • Presenteren
 • Beeldbewerken
Digitale informatievaardigheden

Dit domein bestaat onder andere uit de volgende modules:

 • Zoeken
 • Bronnen
 • Stappenplan
Mediawijsheid

Dit domein bestaat onder andere uit de volgende modules:

 • Sociale media
 • Veilig internet
 • Online pesten
 • Sexting
Computational thinking

Dit domein bestaat onder andere uit de volgende modules:

 • Programmeren
 • Bots
 • Micro:bit
 • Robotica

Gemak staat voorop

 

 

Het lesmateriaal van DIGIT-po is via Basispoort benaderbaar. Leerlingen en leerkrachten hebben middels een single sign-on toegang tot de educatieve software van DIGIT-po. Op school én thuis!

BEKIJK HOE DIT WERKT

Voor de leerkracht

Via de uitgebreide omgeving heb je optimale controle en sturing over alle leerlingen en klassen. DIGIT-po biedt de mogelijkheid om:

 • berichten te sturen naar leerlingen;
 • vorderingen en resultaten te bekijken;
 • eigen materiaal toe te voegen;
 • opdrachten te beoordelen;
 • domeinen zichtbaar of onzichtbaar te maken.;
DIGIT-po dashboard
DIGIT-po leeromgeving

Voor de leerling

In groep 1-2 wordt gewerkt met lessenreeksen met offline, en ook online activiteiten over een bepaald thema zoals de muis. De lessen voor groep 3 en 4 hebben een vaste opbouw en bevatten één grotere opdracht.

In de bovenbouw werkt de leerling vanuit een domein welke bestaat uit 4 tot 6 lessen. De lessen bevatten korte uitlegvideo’s. De leerling beantwoord na elke video vragen in de vorm van interactieve werkvormen. Daarnaast zijn er praktische open opdrachten beschikbaar.

Direct starten met digitale geletterdheid?

Weten hoe je kan starten met digitale geletterdheid op school? Alle tips en tricks vind je in het whitepaper.

De toekomst begint nu!

De DIGIT-po posterserie is nu op aanvraag beschikbaar. Wat worden jouw leerlingen als ze later groot zijn? Bestel de posterserie kosteloos via dit formulier in en ontvang ze allemaal voor in jouw klas.

AANVRAGEN POSTER
DIGIT-po posterserie

Contact

Meer informatie?

Mark van den Bos

Adviseur en auteur po & vo

06-89971798

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Elsien van Vliet

Servicedesk

0172-650983

[email protected]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.