De meest gebruikte informaticamethode voor bovenbouw havo/vwo

Daarom Fundament

Fundament Informatica is dé methode voor het vak informatica in de bovenbouw havo en vwo. We zijn klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019. Daarbij werkt Fundament Informatica met een up-to-date en didactische sterke online omgeving.

Goede redenen om voor Fundament te kiezen:
 • Klaar voor het nieuwe examenprogramma.
 • Uitleg met video’s en afbeeldingen.
 • Verschillende vraagtypen met feedback.
 • Veel mogelijkheden tot differentiatie en verdieping.
 • Uitgebreide ondersteuning voor docenten.
 • Diverse didactische werkvormen:
  – Theoriegericht
  – Praktijkgericht
  – Projectgericht

Productoverzicht

Voor meer informatie en prijzen.

Productoverzicht

Probeer Fundament Informatica kosteloos

Ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden Fundament biedt.

Docentomgeving Fundament Informatica

Docentomgeving

Instruct heeft een gedetailleerd overzicht gemaakt van de mogelijkheden die je als docent hebt voor wat betreft de invulling van het kernprogramma. De conclusie daarvan is: je hebt heel veel vrijheid! Enerzijds kun je je programma (bijna) volledig opbouwen uit praktijkopdrachten en projecten. Anderzijds is het ook heel goed mogelijk om de diepte in te gaan met interessante theorie en met leuke lesvormen.

Om je wegwijs te maken in alle mogelijkheden hebben we voor docenten per subdomein een hoofdstuk toegevoegd waarin wordt opgesomd wat je minimaal moet behandelen, welke verdieping en verbreding mogelijk is, de bijbehorende studielast en verschillende manieren om de stof te behandelen en te toetsen.

Leeromgeving

Fundament Informatica heeft een actuele online omgeving, volledig responsive en met een eigentijdse vormgeving. Voor een leerling zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden, zoals lettertype, lettergrootte en keuze uit verschillende kleuren.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is feedback op de gemaakte vragen. Van vragen die automatisch nagekeken kunnen worden, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, ziet een leerling of zijn antwoord goed of fout is. En daarnaast is het bij open vragen mogelijk om feedback te krijgen, waarin verschillende antwoordmogelijkheden aangereikt worden.

Fundament Informatica nieuwe online omgeving

Inspiratiedag

Wij organiseren jaarlijks de Inspiratiedag voor docenten digitale geletterdheid en informatica in het voorgezet onderwijs. In april 2020 kon dit evenement niet doorgaan vanwege Corona maatregelen. In 2021 hopen we op 21 april bij elkaar te komen. De workshops staan in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid en informatica. Vast onderdeel van het programma is de prijsuitreiking van de 3i Award.

lees meer Meld je aan

3i

Instruct werkt volgens het 3i principe: Instruct Informatica Inspiratie.

Met onze actuele lesmethode en informatieve 3i workshops inspireren we docenten. Daarnaast zorgen wij voor promotiemateriaal in de klas. Ook organiseren we een wedstrijd voor het beste informatica profielwerkstuk, waarbij leerlingen de 3i Award kunnen winnen.

En dat alles zorgt vervolgens voor enthousiaste leerlingen. Zie hiernaast een vlog van Marit en Lizzy die uitleggen waarom zij informatica gekozen hebben.

Promotiemateriaal aanvragen
3i Award winnaars
Winnaars 3i Award publieksprijs havo, foto gemaakt door Frans Peeters

3i Award

De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Voorwaarde is dat het PWS is afgerond tussen september en maart van het betreffende studiejaar. Het mag een individueel of een groepswerkstuk zijn. Je hoeft niet met onze lesmethode te werken. In totaal stelt Instruct € 1000,- prijzengeld beschikbaar! Op de 3i Award website zie je een overzicht van de winnaars van voorgaande jaren. Klik hier voor de spelregels.

Ga naar de 3i Award website

Laatste ontwikkelingen

Vanaf het schooljaar 2019-2020 geldt het vernieuwde examenprogramma voor de leerlingen die starten in de vierde klas van havo en vwo. Instruct heeft het lesmateriaal al geruime tijd klaar. Bekijk het filmpje over de ontwikkelingen op het gebied van informatica.

Het examenprogramma 2019 biedt veel mogelijke leerroutes en veel mogelijkheden tot verdieping en verbreding. Dat vind je in Fundament allemaal terug. Het is dan wel belangrijk om per onderwerp goede keuzes te maken, want alles doen is geen optie. Vraag je af: hoe diepgaand wil ik dit onderwerp behandelen, vervolgens: welke vorm kies ik en wat is daarbij passende toetsing?

Via de 3i Blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Contact

Meer informatie?

Enisa Jahic

Adviseur

06-89972305

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Elsien van Vliet

Servicedesk

0172-650983

[email protected]

Geïnteresseerd?

Vind deze en andere methoden in onze webshop.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.