De methode Fundament Informatica voor de bovenbouw havo/vwo is klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019.

Daarom Fundament

Fundament Informatica is dé methode voor het vak informatica in de bovenbouw havo en vwo. We zijn grotendeels klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019. Fundament Informatica werkt met een altijd up-to-date en didactische sterke online omgeving.

Goede redenen om voor Fundament te kiezen:
 • Klaar voor het nieuwe examenprogramma.
 • Uitleg met video’s en afbeeldingen.
 • Verschillende vraagtypen met feedback.
 • Veel mogelijkheden tot differentiatie en verdieping.
 • Uitgebreide ondersteuning voor docenten.
 • Diverse didactische werkvormen:
  – Theoriegericht
  – Praktijkgericht
  – Projectgericht

Productoverzicht

Klik hier voor alle informatie en prijzen.

Download

Probeer Fundament Informatica kosteloos

Ervaar zelf via een proeflicentie wat het nieuwe Fundament leerlingen en docenten biedt.

3iblog Fundament Informatica

Ontwikkelnieuws

Vanaf het schooljaar 2019-2020 geldt het vernieuwde examenprogramma voor de leerlingen die dan starten in de vierde klas van havo en vwo. Instruct is als eerste ingesprongen op deze wijziging en heeft het lesmateriaal al klaar. Via de 3i Blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

3i Blog

3i principe

Instruct werkt volgens het 3i principe: Instruct Informatica Inspiratie.

Het examenprogramma 2019 betekent een grote vernieuwing voor het informatica onderwijs. Met onze actuele lesmethode en informatieve workshops inspireren we docenten.

En dat zorgt voor enthousiaste leerlingen. Zie hiernaast een vlog van Marit en Lizzy die uitleggen waarom zij informatica gekozen hebben.

Promotiemateriaal aanvragen

Inspiratiedag

Ieder jaar organiseert Instruct een Inspiratiedag voor docenten in het voorgezet onderwijs. Dit jaar is deze docentendag op woensdag 17 april van 14:30 tot 19:30 uur in Maarssen bij Inn Style. Deze dag staat voor informaticadocenten in het teken van het nieuwe examenprogramma, met onder andere diverse inhoudelijke workshops over Kunstmatige intelligentie, Netwerken en Physical computing. Er zijn ook workshops voor docenten digitale geletterdheid. Vast onderdeel van het programma is de prijsuitreiking van de 3i Award.

Meld je aan

Leeromgeving

Met ingang van schooljaar 2018-2019 heeft Fundament Informatica een nieuwe online omgeving, volledig responsive en met een eigentijdse vormgeving. Voor een leerling zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden, zoals lettertype, lettergrootte en keuze uit verschillende kleuren.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is feedback op de gemaakte vragen. Van vragen die automatisch nagekeken kunnen worden, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, ziet een leerling of zijn antwoord goed of fout is. En bij open vragen is het mogelijk om feedback te krijgen, waarin verschillende antwoordmogelijkheden aangereikt worden.

Fundament Informatica nieuwe online omgeving

Docentomgeving

Fundament heeft met ingang van het schooljaar 2018-2019 een volledig vernieuwde online omgeving. Deze omgeving is zo ingericht dat docent en leerlingen er optimaal in kunnen werken. Er zijn meer werkvormen en vraagtypen mogelijk en de omgeving is geheel ingericht op het werken met instructievideo’s en interactieve elementen.

Het werken met de nieuwe omgeving is zeer gebruiksvriendelijk voor zowel leerling als docent. De omgeving geeft automatisch feedback aan de leerling en kijkt diens ingeleverde werk deels al automatisch na, wat de docent weer tijd scheelt.

3i Award

De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Voorwaarde is dat het PWS is afgerond tussen september en maart van het betreffende studiejaar. Het mag een individueel of een groepswerkstuk zijn. Er zijn twee categorieën, een voor havo-leerlingen en een voor vwo’ers. Uiterste inzenddatum was zaterdag 9 maart 2019. In totaal stelt Instruct € 1000,- prijzengeld beschikbaar! Klik hier voor de spelregels.

Lees meer
Alle winnaars 3i Award 2018
Alle winnaars 3i Award 2018 (foto Frans Peeters)
3i workshop nieuw examenprogramma 2019 Fundament informatica

3i Workshops

We organiseren regelmatig 3i Workshops. Op deze bijeenkomsten informeren we docenten en zorgen we dat zij goed voorbereid worden op het nieuwe curriculum. We staan uitvoerig stil bij bekende en vooral onbekende lesstof. We willen docenten inspireren om met de onderwerpen uit het nieuwe examenprogramma aan de slag te gaan.

Meer informatie over de geplande workshops vind je in de Instruct Academy.

 

Aanmelden workshops

Contact

Meer informatie?

John Hanswijk

Relatiemanager

06-12436769

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Britt de Roos

Productontwikkelaar

0172-650983

[email protected]

Geïnteresseerd?

Vind deze en andere methoden in onze webshop.

]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.