Fundament bestaat 25 jaar!

De meest gebruikte informaticamethode voor bovenbouw havo/vwo. Biedt structuur en overzicht voor de docent èn de leerling.

Daarom Fundament

Fundament Informatica is dé methode voor het vak informatica in de bovenbouw havo en vwo. Daarbij werkt Fundament Informatica met een up-to-date en didactische sterke online omgeving.

Goede redenen om voor Fundament te kiezen:
  • Opgebouwd volgens examenprogramma 2019.
  • Duidelijke structuur
  • Veel aandacht om lesmateriaal actueel te houden.
  • Uitleg met video’s en afbeeldingen.
  • Verschillende vraagtypen met feedback.
  • Veel mogelijkheden tot differentiatie en verdieping.
  • Uitgebreide ondersteuning voor docenten.

Informatie en prijzen

Fundament Informatica Productoverzicht

Kosteloos inzien

Ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden en structuur Fundament biedt.

Docentomgeving Fundament

Docentomgeving

Instruct heeft een gedetailleerd overzicht gemaakt van de mogelijkheden die je als docent hebt voor wat betreft de invulling van het kernprogramma. De conclusie daarvan is: je hebt heel veel vrijheid! Enerzijds kun je je programma (bijna) volledig opbouwen uit praktijkopdrachten en projecten. Anderzijds is het ook heel goed mogelijk om de diepte in te gaan met interessante theorie en met leuke lesvormen.

Om je wegwijs te maken in alle mogelijkheden hebben we voor docenten per subdomein een hoofdstuk toegevoegd waarin wordt opgesomd wat je minimaal moet behandelen, welke verdieping en verbreding mogelijk is, de bijbehorende studielast en verschillende manieren om de stof te behandelen en te toetsen.

Leeromgeving

Fundament Informatica heeft een actuele online omgeving, volledig responsive en met een eigentijdse vormgeving. Voor een leerling zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden, zoals lettertype, lettergrootte en keuze uit verschillende kleuren.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is feedback op de gemaakte vragen. Van vragen die automatisch nagekeken kunnen worden, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, ziet een leerling of zijn antwoord goed of fout is. En daarnaast is het bij open vragen mogelijk om feedback te krijgen, waarin verschillende antwoordmogelijkheden aangereikt worden.

Leerlingomgeving Fundament

Inspiratiedag

Wij organiseren jaarlijks de Inspiratiedag voor docenten informatica in het voorgezet onderwijs. In 2024 vond deze bijeenkomst plaats op 10 april in het OEC in Utrecht.

De workshops en presentaties staan in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatica.

 

lees meer

3i: Informatica Inspiratie

Met onze actuele lesmethode en informatieve Inspiratiedagen inspireren we docenten. Daarnaast zorgen wij voor promotiemateriaal in de klas. Ook organiseren we een wedstrijd voor het beste informatica profielwerkstuk, waarbij leerlingen de 3i Award kunnen winnen.

En dat alles zorgt vervolgens voor enthousiaste leerlingen. Zie hiernaast een vlog van Marit en Lizzy die uitleggen waarom zij informatica gekozen hebben.

Promotiemateriaal aanvragen

3i Award

De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Voorwaarde is dat het PWS is afgerond tussen september en maart van het betreffende studiejaar. Het mag een individueel of een groepswerkstuk zijn. Je hoeft niet met onze lesmethode te werken. In totaal stelt Instruct € 1400,- prijzengeld beschikbaar! Op de 3i Award website zie je een overzicht van de winnaars van voorgaande jaren. Klik hier voor de spelregels.

Ga naar de 3i Award website

Altijd up-to-date

Vanaf het schooljaar 2019-2020 geldt het vernieuwde examenprogramma voor de leerlingen die starten in de vierde klas van havo en vwo. In 2018 was ons lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma gereed. Elke zomer vindt er een update plaats.  Lees meer over onze updates op de 3i Blog.

Het nieuwe examenprogramma biedt veel mogelijke leerroutes en veel mogelijkheden tot verdieping en verbreding. Dat vind je in Fundament allemaal terug. Het is dan wel belangrijk om per onderwerp goede keuzes te maken, want alles doen is geen optie. Vraag je af: hoe diepgaand wil ik dit onderwerp behandelen, vervolgens: welke vorm kies ik en wat is daarbij passende toetsing?

Contact

Meer informatie?

Luuk Nijboer

Adviseur vo & mbo

06-20734836
Plan je afspraak

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Enisa Jahic

Adviseur po & vo

06-89972305
Plan je afspraak

[email protected]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.