De methode Fundament Informatica voor de bovenbouw havo/vwo is klaar voor het examenprogramma 2019.

Daarom Fundament

Fundament Informatica is dé methode voor het vak informatica in de bovenbouw havo en vwo. We zijn klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019. Daarbij werkt Fundament Informatica met een up-to-date en didactische sterke online omgeving.

Goede redenen om voor Fundament te kiezen:
 • Klaar voor het nieuwe examenprogramma.
 • Uitleg met video’s en afbeeldingen.
 • Verschillende vraagtypen met feedback.
 • Veel mogelijkheden tot differentiatie en verdieping.
 • Uitgebreide ondersteuning voor docenten.
 • Diverse didactische werkvormen:
  – Theoriegericht
  – Praktijkgericht
  – Projectgericht

Productoverzicht

Klik hier voor alle informatie en prijzen.

Download

Ontwikkelnieuws

Vanaf het schooljaar 2019-2020 geldt het vernieuwde examenprogramma voor de leerlingen die dan starten in de vierde klas van havo en vwo. Instruct heeft het lesmateriaal al klaar want wij zijn als eerste ingesprongen op deze wijziging.  Klik hiernaast voor een korte video over de ontwikkelingen op het gebied van informatica.

Het nieuwe examenprogramma biedt veel mogelijke leerroutes en veel mogelijkheden tot verdieping en verbreding. Dat vind je in Fundament allemaal terug. Het is dan wel belangrijk om per onderwerp goede keuzes te maken, want alles doen is geen optie. Vraag je af: hoe diepgaand wil ik dit onderwerp behandelen, vervolgens: welke vorm kies ik en wat is daarbij passende toetsing?

Via de 3i Blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar de video

Probeer Fundament Informatica kosteloos

Ervaar zelf via een proeflicentie wat het nieuwe Fundament leerlingen en docenten biedt.

Docentomgeving Fundament Informatica

Docentomgeving

Instruct heeft een gedetailleerd overzicht gemaakt van de mogelijkheden die je als docent hebt voor wat betreft de invulling van het kernprogramma. De conclusie daarvan is: je hebt heel veel vrijheid! Enerzijds kun je je programma (bijna) volledig opbouwen uit praktijkopdrachten en projecten. Anderzijds is het ook heel goed mogelijk om de diepte in te gaan met interessante theorie en met leuke lesvormen.

Om je wegwijs te maken in alle mogelijkheden hebben we voor docenten per subdomein een hoofdstuk toegevoegd waarin wordt opgesomd wat je minimaal moet behandelen, welke verdieping en verbreding mogelijk is, de bijbehorende studielast en verschillende manieren om de stof te behandelen en te toetsen.

Leeromgeving

Met ingang van schooljaar 2018-2019 heeft Fundament Informatica een nieuwe online omgeving, volledig responsive en met een eigentijdse vormgeving. Voor een leerling zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden, zoals lettertype, lettergrootte en keuze uit verschillende kleuren.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is feedback op de gemaakte vragen. Van vragen die automatisch nagekeken kunnen worden, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, ziet een leerling of zijn antwoord goed of fout is. En daarnaast is het bij open vragen mogelijk om feedback te krijgen, waarin verschillende antwoordmogelijkheden aangereikt worden.

Fundament Informatica nieuwe online omgeving

3i principe

Instruct werkt volgens het 3i principe: Instruct Informatica Inspiratie.

Het examenprogramma 2019 betekent een grote vernieuwing voor het informatica onderwijs. Met onze actuele lesmethode en informatieve workshops inspireren we docenten.

En dat zorgt vervolgens voor enthousiaste leerlingen. Zie hiernaast een vlog van Marit en Lizzy die uitleggen waarom zij informatica gekozen hebben.

Promotiemateriaal aanvragen

Inspiratiedag

Ieder jaar organiseert Instruct een Inspiratiedag voor docenten in het voorgezet onderwijs. Dit jaar was deze docentendag op woensdag 17 april in Maarssen bij Inn Style. Deze dag stond voor informaticadocenten in het teken van het nieuwe examenprogramma, met onder andere diverse inhoudelijke workshops over Kunstmatige intelligentie, Netwerken en Physical computing. Er waren daarnaast ook workshops voor docenten digitale geletterdheid. Vast onderdeel van het programma is de prijsuitreiking van de 3i Award.

3i Award winnaars
Winnaars 3i Award publieksprijs havo, foto gemaakt door Frans Peeters

3i Award

De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Voorwaarde is dat het PWS is afgerond tussen september en maart van het betreffende studiejaar. Het mag een individueel of een groepswerkstuk zijn. In totaal stelt Instruct € 1000,- prijzengeld beschikbaar! Dit zijn de winnaars van de 3i Award 2019 in de categorie havo en dit in de categorie vwo. Klik hier voor de spelregels.

Lees meer

3i Workshops

We organiseren regelmatig 3i Workshops. Op deze bijeenkomsten informeren we docenten en zorgen we ervoor dat zij goed voorbereid worden op het nieuwe curriculum. We staan uitvoerig stil bij bekende en vooral onbekende lesstof. We willen docenten inspireren om met de onderwerpen uit het nieuwe examenprogramma aan de slag te gaan.

Meer informatie over de geplande workshops vind je in de Instruct Academy.

 

Aanmelden workshops
3i workshop nieuw examenprogramma 2019 Fundament informatica

Contact

Meer informatie?

John Hanswijk

Relatiemanager

06-12436769

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Britt de Roos

Productontwikkelaar

0172-650983

[email protected]

Josien Vekemans

Productontwikkelaar

0172-650983

[email protected]

Geïnteresseerd?

Vind deze en andere methoden in onze webshop.

]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.