Logo Fundament

De methode Fundament Informatica voor de bovenbouw havo/vwo is klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019.

Daarom Fundament

Fundament Informatica is dé methode voor het vak informatica in de bovenbouw havo en vwo. Het is de meest gebruikte methode in het voortgezet onderwijs die altijd vooruit denkt. We zijn bijvoorbeeld nu al grotendeels klaar voor het nieuwe examenprogramma 2019. En Fundament Informatica werkt met een altijd up-to-date en didactische sterke online omgeving.

Goede redenen om voor Fundament te kiezen:
  • Ruim op tijd klaar voor het nieuwe examenprogramma.
  • Goede uitlegvideo’s.
  • Veel vragen en uiteenlopende werkvormen en vraagtypen.
  • Differentiëren tussen havo en vwo naar wens.
  • Vrije keus in programmeermodules en extra verdiepingsstof.
  • Ondersteuning in de vorm van een uitgebreid cursusaanbod.

Productoverzicht

Klik hier voor alle informatie en prijzen.

Download

Probeer Fundament Informatica kosteloos

Ervaar zelf via een proeflicentie wat het nieuwe Fundament leerlingen en docenten biedt.

3iblog Fundament Informatica

Ontwikkelnieuws

Vanaf het schooljaar 2019-2020 geldt het vernieuwde examenprogramma voor de leerlingen die dan starten in de vierde klas van havo en vwo. Instruct is als eerste ingesprongen op deze wijziging en heeft het lesmateriaal al klaar. Via de 3i Blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Leeromgeving

Met ingang van schooljaar 2018-2019 heeft Fundament Informatica een nieuwe online omgeving, volledig responsive en met een eigentijdse vormgeving. Voor een leerling zijn er verschillende personalisatiemogelijkheden, zoals lettertype, lettergrootte en keuze uit verschillende kleuren.

Maar misschien wel het belangrijkste: er is feedback op de gemaakte vragen. Van vragen die automatisch nagekeken kunnen worden, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, ziet een leerling of zijn antwoord goed of fout is. En bij open vragen is het mogelijk om feedback te krijgen, waarin verschillende antwoordmogelijkheden aangereikt worden.

Fundament Informatica nieuwe online omgeving

Docentomgeving

Fundament heeft met ingang van het cursusjaar 2018-2019 een volledig vernieuwde online omgeving. Deze omgeving is zo ingericht dat docent en leerlingen er optimaal in kunnen werken. Er zijn meer werkvormen en vraagtypen mogelijk en de omgeving is geheel ingericht op het werken met instructievideo’s en interactieve elementen.

Het werken met de nieuwe omgeving is zeer gebruiksvriendelijk voor zowel leerling als docent. De omgeving geeft automatisch feedback aan de leerling en kijkt diens ingeleverde werk deels al automatisch na, wat de docent weer tijd scheelt.

3i principe

Het examenprogramma 2019 betekent een grote vernieuwing voor het informatica onderwijs. Het is abstract en conceptueel opgezet, de vertaling naar lesmateriaal moet zorgvuldig gebeuren. Het moet inhoudelijk correct, goed hanteerbaar, uitdagend en inspirerend zijn. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van het nieuwe lesmateriaal regelmatig contact met het SLO en met een groep van ongeveer dertig deskundigen.

Instruct werkt volgens het 3i principe: Instruct Informatica Inspiratie.

Fundament Informatica online methode

3i Docentendag

Ieder jaar wordt er voor Informatica docenten in het voorgezet onderwijs een Inspiratiedag georganiseerd. Dit jaar is de 3i Docentendag (3i: Instruct Informatica Inspiratie) op woensdag 17 april. Tijdens deze dag worden er presentaties over actuele onderwerpen en workshops over het nieuwe lesmateriaal gegeven. Het programma bevat ook de feestelijke prijsuitreiking van de 3i Award.

3i Award

De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Voorwaarde is dat het PWS is afgerond tussen september en februari van het betreffende studiejaar. Het mag een individueel of een groepswerkstuk zijn. Er zijn twee categorieën, een voor havo-leerlingen en een voor vwo-ers. Uiterste inzenddatum is zaterdag 9 maart 2019. In totaal stelt Instruct € 1000,- prijzengeld beschikbaar! Klik hier voor de spelregels.

Alle winnaars 3i Award 2018
Alle winnaars 3i Award 2018 (foto Frans Peeters)

Contact

Meer informatie?

John Hanswijk

Relatiemanager

06-12436769

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Britt de Roos

Productontwikkelaar

0172-650983

[email protected]

Geïnteresseerd?

Vind deze en andere methoden in onze webshop.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.