Stappenplan toetsen

Zelf vragen selecteren voor een toets (update 12-04-2024)

Vanuit de docenten hebben we meerdere keren de vraag gekregen om de toetsvragen van te voren te kunnen inzien en zelf te kunnen selecteren. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We zijn blij te kunnen melden dat dit nu mogelijk is!

Hoe werkt het?

Je geeft als vanouds aan uit welke hoofdstukken de vragen moeten komen, hoeveel vragen je wilt opnemen en hoelang de toets duurt. Na het invullen van deze Algemene instellingen hebben we stap 2 en 3 toegevoegd.

Stappenplan

Stap 2: Vragen kiezen

In stap 2 zie je alle vragen en kun je zelf kiezen welke vragen je wilt opnemen in de toets. Het is ook mogelijk om willekeurig vragen te laten kiezen.

Stap 3: Volgorde bepalen

Bij stap 3 bepaal je de volgorde van de vragen. Je kunt kiezen voor willekeurige volgorde, dit houdt in dat de vragen in een willekeurige en telkens verschillende volgorde worden aangeboden.
Of je kiest voor een vaste volgorde van de vragen. De volgorde bepaal je dan zelf.

Tenslotte

Zijn alle stappen doorlopen, dan sla je de toets op. Om de toets af te kunnen nemen bij de leerlingen ga je deze beschikbaar stellen via de knop Openzetten. Een toets kan nog bewerkt worden zolang er nog geen resultaten van leerlingen aan hangen. Is de toets al gemaakt dan kan deze niet meer bewerkt worden.

Veel plezier met deze mooie update!

Zijn er nog vragen stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.