#

20-06-2019 Bijeenkomst “Docent informatica worden?”

“Keuzevak informatica zucht onder lerarentekort – Steeds meer scholen schrappen het keuzevak informatica uit het aanbod, vaak door gebrek aan docenten.”

Informatica verdient een blijvende plek in het voortgezet onderwijs. Is het aanbieden van het vak informatica, of de continuïteit hiervan, een aandachtspunt bij jullie op school? Misschien zijn er wel docenten die het interessant zouden vinden om het vak informatica te gaan geven, naast het vak waar ze nu voor bevoegd zijn.

Het halen van een eerstegraadsbevoegdheid informatica blijkt in de praktijk voor lesgevende docenten een lastig of onmogelijk traject. Instruct denkt dat het goed mogelijk is om informatica te geven zonder eerst die bevoegdheid te halen. We willen daarbij helpen.

We komen graag in contact met docenten die deze mogelijkheid overwegen. Daarom organiseerden wij op donderdag 20 juni een informatiebijeenkomst “Docent informatica worden? “, in Bodegraven. Teamleiders waren ook hartelijk welkom. Heb je deze bijeenkomst gemist en heb je wel interesse? Stuur een mail naar [email protected].

Ben je al docent informatica?

Voor informaticadocenten organiseren we regelmatig 3i Workshops. Op deze bijeenkomsten informeren we docenten en zorgen we dat zij goed voorbereid worden op het nieuwe curriculum. We staan uitvoerig stil bij bekende en vooral onbekende lesstof. We willen docenten inspireren om met de onderwerpen uit het nieuwe examenprogramma aan de slag te gaan.

Meer informatie over de geplande workshops vind je in de Instruct Academy.

Lees hier meer over onze lesmethode Fundament Informatica.

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.