#

Informatica 3i Workshop 13-02-2019

Op woensdag 13 februari 2019 organiseren we een 3i workshop over domein C en E uit het examenprogramma Informatica 2019.  De workshop duurt van 13:30 tot 16:30 uur.

Domein C – Informatie

Dataverwerking, -analyse, big data, databases en webservices: deze en meer boeiende onderwerpen komen aan bod in domein C. De leerlingen leren de basis van informatica. Hoe kan ICT helpen bij het beschikbaar maken van goede informatie? En hoe werkt de online wereld van vele datastromen en applicaties die daarvan gebruikmaken? Domein C is geschikt om op een leuke manier praktisch te maken in de les. In deze workshop ontdek je allerlei manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld met de webservices van buienradar.

Domein E – Architectuur

De werking en beveiliging van allerlei soorten digitale apparaten staat centraal in domein E. Het is daarbij niet de bedoeling dat de leerlingen van een hele reeks apparaten weten uit welke hard- en software die bestaan. De wereld van digitale apparaten verandert snel. Daarom is het belangrijk dat ze vaste structuren en verbanden leren herkennen in de vorm van lagen en interfaces. Het is dan makkelijker om een onbekend apparaat te doorgronden, te beveiligen of om er zelf een te ontwerpen. Hoe geef je daarover goed les? Die vraag staat centraal in deze workshop. We kijken daarbij naar de theorie en praktische voorbeelden: van supercomputers tot internet of things en van digitale oorlogsvoering tot public key cryptografie.

Tijdens de workshop komt onder andere het volgende aan bod:

  • Wat is de belangrijkste inhoud van deze domeinen en hoe is het opgebouwd?
  • Wat is er anders ten opzichte van het oude examenprogramma?
  • Welke werkvormen en projectopdrachten kun je gebruiken?
  • Hoe kun je in deze domeinen differentiëren en verdiepen?

Tenslotte ga je zelf aan de slag met inspirerende werkvormen en opdrachtideeën.

Na het volgen van deze workshop ben je helemaal klaar om uitdagende lessen te kunnen voorbereiden en geven over domein C en E! Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Om succesvol aan deze workshop deel te nemen, raden we aan het materiaal in Domein C en E. van tevoren door te kijken. Heb je geen toegang tot dit materiaal, vraag dan een proefabonnement aan.

Aanmelden kan nog, klik hier.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.