De prijswinnaars van de 3i Award vwo 2019

Sennsors

Sennsors a voice recognizer

Steven van den Wildenberg en Matthijs Ates –
Atheneum College Hageveld
Steven en Matthijs zijn erin geslaagd een spreker te herkennen op basis van een audioclip van drie seconden. Om de technologie toegankelijker te maken, hebben zij een mobiele applicatie ontwikkeld, zodat iedereen met een klik op de knop gebruik kan maken van de technologie.

Met dit PWS geven de makers aan zowel onderzoekend als creatief te zijn. Zij krijgen hiervoor de eerste prijs van de jury.

Converting visual data

Converting visual data from 2-dimensional spaces to audio in a consistent manner

Pieter Dolk – Het Lyceum Rotterdam

Pieter heeft een manier gevonden om afbeeldingen om te zetten naar audio. Hij maakt hiervoor gebruik van ruimtevullende curves. Het resultaat is een programma dat een afbeelding als input neemt en een tekstbestand met dezelfde informatie als bladmuziek als output geeft.

Dit PWS werd beloond met de publieksprijs en met de tweede prijs van de vakjury, die onder de indruk was van de gedegen aanpak.

De Damcomputer

Sam Liemburg – Corlaer College

Sam heeft een damcomputer ontworpen die een ervaren damspeler kan verslaan. Vervolgens heeft hij door de damcomputer tegen zichzelf te laten spelen, de ideale scorefunctie bepaald en uiteindelijk het geheel ontwikkeld tot een Java programma.

Juryoordeel:  een mooi project met een goede analyse, een derde prijs voor dit PWS.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.