#

Interessant: De maand van AI

Vanaf 1 juni is het weer zover: de Maand van AI in het onderwijs! Het perfecte moment om met leerlingen in gesprek te gaan over de snelle  ontwikkelingen binnen kunstmatige intelligentie en hen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om hier goed mee om te kunnen gaan. Daarom komt DIGIT met lesmateriaal specifiek gericht op AI.

Dit leren je leerlingen met AI binnen DIGIT

De ontwikkelingen rondom Artificiële Intelligentie gaan razendsnel, waardoor het van groot belang is dat leerlingen begrijpen wat AI is en hoe het werkt. Daarom is er sinds kort een module beschikbaar die zich richt op AI (en ChatGPT) speciaal voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

De korte module in het domein Computational thinking is opgebouwd uit twee hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk behandelt AI in het algemeen: wat is het precies, hoe is het ontstaan en welke mogelijkheden biedt het in de toekomst?

Afbeelding Computational thinking: Weergave uit de DIGIT-po lesmethode

ChatGPT

Computational thinking

In het tweede hoofdstuk gaan leerlingen aan de slag met ChatGPT. Hoe kan het dat ChatGPT op zoveel vragen een antwoord heeft? En mag je het zomaar voor school gebruiken? De mogelijkheden van AI zijn eindeloos, en het is essentieel dat leerlingen de vaardigheden ontwikkelen om hier op een goede manier mee om te gaan.

Aan de slag na de zomer!

Aangezien de ontwikkelingen rondom AI niet stil staan, doen wij dat ook niet. Na de zomer zal er in DIGIT-vo ook een extra hoofdstuk worden toegevoegd aan de module in het domein Informatievaardigheden over dit onderwerp. Daarnaast zal er na de zomervakantie ook lesmateriaal beschikbaar zijn over AI in DIGIT-mbo.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.