#

DIGIT feroveret Fryslân!

DIGIT-po wordt al door veel scholen succesvol en met veel plezier dagelijks ingezet.

Op basisschool de Arke in Nij Beets zijn ze erg blij met DIGIT-po omdat dit aansluit bij hun visie als voorhoedeschool op het gebied van ICT:

De leerlingen zitten op een voorhoedeschool op ICT-gebied, zegt Jongsma. “We wurkje oan moderne kompjûterfaardigheden en mediawijsheid. Groep 5 oant en mei 8 wurket mei DIGIT-po. De juf dy’t dizze lessen jout, stiet ek faak foar de kleuters.” Zo leren de jongste kinderen speels omgaan met programmeren, letters, getallen en hoeveelheden. “En dêr brûke se de tablet en de kompjûter ek al by. It gros fan de bern wurket tsjintwurdich thús meast op in tablet, se bin tige fingerfluch. In soad fan harren wit net mear hoe’t se mei toetseboerd en mûs omgean moatte.” Alle leerlingen in de bovenbouw beschikken over een eigen mini-tablet. De vaardigheid die ze hiermee hebben, bleek ook al heel handig tijdens het onderwijs op afstand.

Lees hier het hele artikel op Sa24.nl

Of klik hieronder op het krantenartikel.

DIGIT-po feroveret Fryslân

DIGIT voor het onderwijs

De methode DIGIT is er voor het basisonderwijs, voorgezet onderwijs, het mbo, en leerkrachten. Help leerlingen en leerkrachten digitaal geletterd worden met DIGIT. Meer weten? Ga naar digitalegeletterdheid.nl


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.