#

HSV DIGI-proof

Onlangs reikte Frederiek Stadler van educatieve uitgeverij Instruct het DIGI-proof keurmerk uit aan de Hilversumse Schoolvereniging. Olivier van Dinteren, ICT-coördinator aan de HSV heeft zich de afgelopen periode intensief ingezet om de Digitale geletterdheid binnen de HSV naar een hoger niveau te brengen. Uit een digitale geletterdheid-meting kwam voort dat HSV met maar liefst drie sterren uit de bus kwam en hiermee het DIGI-proof keurmerk heeft behaald. 

Digitale geletterdheid bij leerlingen én docent is één van de ambities van het onderwijs. Logisch, want digitalisering en technologisering blijven toenemen en dat vraagt om digitaal geletterde mensen. De methode DIGIT is de pionier op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs. Het DIGI-proof keurmerk geeft aan dat een school extra aandacht besteedt aan het leergebied digitale geletterdheid. En dat de betreffende school de leerlingen voorbereid op een digitaal geletterde toekomst.

Olivier van Dinteren; “Het is van groot belang dat het onderwerp Digitale geletterdheid vanuit de directie op de agenda komt te staan. Hierdoor ontstaat er volledig draagvlak voor de Digitale geletterdheid. We doen het met elkaar. Leerling, docent en de directie”

Ben jij ook benieuwd of je als DIGIT klant in aanmerking komt voor het DIGI-proof keurmerk? Bezoek de website van digitalegeletterdheid.nl  of neem contact op met een van onze adviseurs.

Video: Het DIGI-proof keurmerk werd feestelijk in ontvangst genomen door directrice Judith de Waal en ICT-coördinator Olivier van Dinteren.

 

Wat is het DIGI-proof keurmerk

Digitale geletterdheid bij leerlingen én docent is één van de ambities van het onderwijs. Logisch, want digitalisering en technologisering blijven toenemen Dat vraagt om digitaal geletterde mensen. DIGIT is de pionier op het gebied van digitale geletterdheid in het onderwijs. Het DIGI-proof keurmerk geeft aan dat een school extra aandacht besteedt aan het leergebied digitale geletterdheid. En dat de betreffende school de leerlingen voorbereid op een digitaal geletterde toekomst.

Dit levert het DIGI-proof keurmerk op

  1. Zekerheid en garantie voor de toekomst aan leerkrachten, ouders, leerlingen en de directe gemeenschap.
  2.  De school voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door DIGIT.
  3. Laat zien dat je extra aandacht besteedt aan digitale geletterdheid.
  4. Met het DIGI-proof keurmerk onderscheid jij je van de rest!

Wil je ook in aanmerking komen voor het keurmerk? Bezoek de website digitalegeletterdheid.nl

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.