#

Doe mee aan het Nederlands Kampioenschap Typevaardigheid

>> Het NK Typen is afgelast wegens uitbraak van het coronavirus <<

Op 18 april wordt het Nederlands Kampioenschap Typevaardigheid georganiseerd. Interinfo, het CBT en Instruct werken samen om er telkens een fantastisch evenement van te maken!

Het NK Typen vindt plaats op in het Erve Asito-stadion in Almelo (Heracles). Naast het meedoen aan het NK is dit een mooie gelegenheid om een fantastische dag met elkaar te hebben. En als je in de prijzen valt, is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Vind je dat jij snel kunt typen en wil je je prestaties eens meten met anderen? Geef je dan op! Er zijn vier leeftijdscategorieën. Je kunt je individueel aanmelden voor een van de categorieën. Je typt twee Nederlandse teksten van tien minuten waarvan de beste telt.

De estafette is een extra onderdeel. Hier kun je aan meedoen met ten minste drie personen van eenzelfde school of instituut. Bij de estafette typen drie deelnemers gezamenlijk achtereenvolgens 3 minuten en 20 seconden.

Dagprogramma:

9:30 uur                            Intypen

10:00 – 11:00 uur           NL teksten

11:00 – 11:30 uur            Estafette

11:30 – 12:00 uur            Lunch

12:00 – 13:30 uur            Rondleiding + museumbezoek (onder voorbehoud)

13:30 – 14:00 uur            Prijsuitreiking

Meer info een aamelden voor het NK Typevaardigheid kan via de website www.nk-typen.nl

 

Cursus

De meeste kinderen willen wel leren blind te typen. Er zijn niet veel kinderen die dit kunnen. Op de vraag: ‘Kun je met tien vingers op het toetsenbord typen zonder naar je handen te kijken?’ zegt driekwart van jullie nee.

Sommige deskundigen vinden dat typen, net als van lezen en schrijven, een vak moet worden op school. Op de meeste scholen is dat nog niet het geval.

Meer weten over leren typen op school?

Neem een kijkje in TypeWorld! of vraag hier een proeflicentie en meer informatie aan voor op school.

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.