#

Noodkreet: Behoefte aan digitale vaardigheden in de Zorg

Er moet in het onderwijs meer aandacht komen voor digivaardigheid in de zorg. Dat blijkt uit een noodkreet van Digivaardig in de Zorg, een coalitie van verschillende zorginstellingen die sinds 2018 samenwerken om zorgmedewerkers digivaardiger te maken. 

Brandbrief

In een recente brandbrief naar het onderwijs uitten ze hun zorgen. Zo is in de brief te lezen dat de coalitie veel signalen ontvangt van projectleiders, leerlingbegeleiders, stagebegeleiders en digicoaches over de beperkte digivaardigheid van net afgestudeerde zorg- en welzijnsprofessionals.

Daarnaast benadrukken ze dat snelle actie nodig is om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers de essentiële digitale vaardigheden leren die nodig zijn voor het juist uitvoeren van hun vak. Dit gaat om vaardigheden zoals het invullen van digitale formulieren, het veilig omgaan met cliënt/patiëntgegevens en wachtwoorden, en het sturen van e-mails.

DIGIT-mbo Zorg & Welzijn

Tegelijkertijd ontvangen wij signalen vanuit het onderwijsveld dat er behoefte is aan lesmateriaal specifiek gericht op de zorg. Gelukkig is dit lesmateriaal er. DIGIT-mbo biedt namelijk beroepsgericht lesmateriaal voor zorgopleidingen.

Het lesmateriaal is ontwikkeld voor de opleidingen: 

  • Helpende in de zorg
  • Maatschappelijke zorg
  • Verpleegkundige

Het lesmateriaal omvat de volgende onderdelen: 

  • Basis digitale vaardigheden
  • Digitale zorg
  • Praktische opdrachten

Meer informatie over DIGIT-mbo Zorg & Welzijn

Meer informatie

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.