#

Planet Robot: De Toekomst van Techniek in het Onderwijs

winnaars second division planet robot

Op woensdag 5 juni vond de tweede editie van Planet Robot plaats, hét gratis tech-event dat zich richt op het integreren van robotica in het onderwijs. Teams van jong tot oud uit heel Nederland namen deel en streden met hun zelfgemaakte robots om de felbegeerde eerste plaats.

 

Battle of the BOTS: Creativiteit in Actie

De creativiteit en vindingrijkheid straalden dit jaar extra sterk tijdens de wedstrijden. Van de pijlsnelle “Moordkrokodil 3000” micro robot in de Second Division tot de 13kg ijzer-slopende “EBI” in de First Division, de deelnemers lieten zien wat ze in huis hadden. Deze zenuwslopende battles maakten het toepassen van robotica, techniek en informatica tot een waar feest.

Techniek en Robotica voor Iedereen

Planet Robot is toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. Er zijn twee divisies:

  • Second Division: Exclusief voor scholen in het primair en voornamelijk voortgezet onderwijs.
  • First Division: Gericht op de gevorderde bouwer, voornamelijk in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, maar ook open voor andere onderwijslagen en particuliere teams.

Hierdoor is er voor iedereen een passende uitdaging en kunnen alle leerlingen de wereld van robotica ontdekken.

Investeren in de Toekomst

Scholen die deelnemen aan Planet Robot besteden extra aandacht aan leergebieden zoals robotica, programmeren en digitale geletterdheid. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van belangrijke 21st century skills. “Echt een meerwaarde”, vindt ook docent David Leenstra van het Gomarus College Drachten. “Het is onbetaalbaar om die kinderen zo enthousiast en betrokken te zien bij hun eigen gemaakte robots en hun opgedane skills direct in de praktijk te zien brengen. Volgend jaar zijn wij er dan ook zeker weer bij!”
Voor degenen die nog nooit een robot hebben gebouwd, biedt Planet Robot overigens handige starterskits. Hiermee kunnen beginners op een laagdrempelige manier kennismaken met de benodigde vaardigheden voor het bouwen van robots.

Doe Ook Mee!

Wil jij ook deelnemen aan dit inspirerende evenement?  Deelname is vrijblijvend en gratis. Aanmelden voor de Second Division gebeurt via de docent van je school. Voor deelname aan de First Division is aanmelding via school niet verplicht.

Meld je hier aan voor de volgende editie en mis deze kans niet om deel uit te maken van de toekomst van techniek en robotica!

thumbnail planet robot aftermovie 2024

 

Voor meer info over Planet Robot en Robotica:

 

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.