Hacken in de praktijk | Willem Westerhof | Secura

Voor de keynote tijdens de Instruct Informatica Inspiratiedag zoeken we ieder jaar een spreker die boeiend kan vertellen over een actueel informatica gerelateerd onderwerp. We zijn erg enthousiast dat Willem Westerhof op 13 april aanstaande vertelt over zijn ervaringen met hacken in de praktijk!

Over de spreker

Keynote Willem Westerhof Secura - Hacken in de praktijkWillem Westerhof is Senior Security Specialist van Secura.com, waar hij met een deel van zijn tijd een team hackers aanstuurt. En met het andere deel zelf nog dagelijks aan het hacken is. De zaken die hij gehackt heeft lopen uiteen van complete overheidsinstanties en banken tot en met simpele dingen zoals furby’s en computerspelletjes. Eerder gaf hij o.a. ook advies aan de tweede kamer omtrent de nationale cyber security strategie, als 1 van de 6 door het hele land geselecteerde mensen met vergaande expertise uit het bedrijfsleven.

Hacken in de praktijk

Als Senior Security specialist wordt Willem dagelijks geconfronteerd met nieuwe kwetsbaarheden en aanvalsmethoden. Er zijn altijd nieuwe omgevingen of technologieën om te hacken. Tijdens de sessie zal hij een boekje opendoen over de ernstige zaken die hij in de praktijk ziet. Daarnaast zal hij spreken over de moeilijkheid (maar ook de noodzaak) van cybersecurity toevoegen aan een applicatie en waarom dat zo belangrijk is. Daarnaast zal hij het hebben over security op de middelbare school. En hoe de jonge aspirant hackers daar zichtbaar kunnen worden en (soms) hun kansen vergooien.

Ook zal hij verwijzen naar diverse laagdrempelige publieke beschikbare materialen om te leren hacken op legale wijze. Daarbij zal hij zijn eigen ervaringen met hacken op de middelbare school toelichten.

Meet & greet

Alle vragen die bij je zijn opgekomen tijdens de Keynote van Willem Westerhof, kun je stellen tijdens deze workshop. Ook vragen omtrent cybersecurity of hacken/gehackt worden in het algemeen zijn van harte welkom.

In vrijwel alle beroepen word je tegenwoordig geconfronteerd met cyber security incidenten met grote impact of juist beleid en regels waar je je aan moet houden om security redenen. Of je nou Administratief medewerker, CEO, beheerder, developer of gewoon gebruiker bent, vroeg of laat zul je er mee te maken gaan hebben. Zodoende voor iedereen in meer of mindere mate belangrijk.

Programma Aanmelden

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.