#

Blended Learning in de klas

Blended learning in de klas: makkelijker gezegd dan gedaan

Geef je klassikaal les? En maak je daarbij gebruik van tools, online omgevingen of andere (digitale) leermiddelen? Dan zet je – misschien onbewust – blending learning in.

Wat is blended learning?

Blended learning is het combineren van verschillende online/offline onderwijsactiviteiten, leermiddelen en tools. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je traditionele klassikale lessen aanvult met online lesmateriaal, interactieve oefeningen of digitale platforms.

Uit onderzoek blijkt dat blended learning effectief is, maar dan moeten de verschillende middelen die ingezet worden elkaar wel versterken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe zet jij blended learning in?

Om nog meer uit je lessen te halen, is het goed om bewust te zijn van de manier waarop je blended learning inzet. Waarom kies jij voor een bepaalde combinatie? En hoe weet je dat deze mix effectief is? De essentie ligt namelijk niet in het samenvoegen van leermiddelen, maar in de wijze waarop je dit doet.

Wees zeker van effectieve blended learning

Door gebruik te maken van een lesmethode waarin blended learning de standaard is, hoef je hier niet over na te denken. Een geïntegreerde lesmethode is erop ingericht om een perfecte balans te creëren tussen online en digitaal.

Blended learning is een belangrijk aspect binnen ons lesmateriaal. Neem als voorbeeld onze mbo-methoden GRIP Rekenen en FIX Taal voor Nederlands, Engels en Duits. In deze methoden hebben we hybride leren geïntegreerd om tot een nog effectievere leerervaring te komen. De klassikale lessen worden ondersteund door zowel digitale leermiddelen (binnen de online leeromgeving) als fysieke leermiddelen (de werkboeken en hulpmiddelen).

Met blended learning creëren we niet alleen effectievere leerervaringen, maar bereiden we onze studenten ook beter voor op een steeds digitaler wordende wereld.

Blended learning uitproberen?

Benieuwd naar blended learning binnen onze methoden? Vraag hier geheel kosteloos een proeflicentie aan!

Proeflicentie GRIP Rekenen        Proeflicentie FIX Taal

GRIP Rekenen

FIX Taal

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.