#

Dit is waarom de gevalideerde DIGIT-start-examens belangrijk zijn voor jouw organisatie

Het afgelopen jaar zijn de examens van DIGIT-start gevalideerd door CIIO, een vooraanstaande externe autoriteit op het gebied van professionele dienstverlening en onderwijs. Daarmee is DIGIT-start, in de wereld van digitale basisvaardigheden basisniveau 1 en 2, de enige aanbieder van lesmateriaal met gevalideerde examens.

In dit blog gaan we dieper in op de voordelen van deze gevalideerde examens voor de organisaties die werken met DIGIT-start.

Kwaliteitsborging

Certificaat voor gevalideerde examens DIGIT-start

De gevalideerde examens in DIGIT-start zijn het resultaat van zorgvuldig ontworpen toetsingsmethoden en -criteria. De combinatie van praktische opdrachten en digitale toetsen zorgt ervoor dat de studenten niet alleen theoretische kennis hebben, maar ook in staat zijn om deze kennis in echte situaties toe te passen. Dit waarborgt de kwaliteit van de vaardigheden die worden aangeleerd en getoetst.

Praktijkgericht leren

Een essentieel aspect van DIGIT-start is de focus op praktijkgericht leren. Het certificaat laat zien dat cursisten niet alleen theoretische kennis hebben, maar ook daadwerkelijk kunnen navigeren in de digitale wereld. De opdrachten binnen DIGIT zijn gericht op echte situaties, zoals het schrijven van officiële brieven in Word, zakelijke e-mails maken in Gmail, veilig internetten, gebruik van DigiD, en online bankieren.

Meer dan een kers op de taart

Door middel van DIGIT-start leren cursisten stap voor stap de digitale vaardigheden die ze nodig hebben om zorgeloos te functioneren in onze digitale samenleving. Het certificaat is de kers op de taart. Een hele invloedrijke kers, want met het behalen van de gevalideerde examens kunnen cursisten aantonen dat ze digitaal vaardig zijn. Het certificaat staat niet alleen goed op hun CV, het opent ook de deuren naar mogelijkheden in werk en onderwijs. Meer over de voordelen van de certificering voor cursisten vind je in dit blog.

En last but not least, door het uitreiken van een DIGIT-certificaat laat je als organisatie zien dat jullie het belang van digivaardigheden hoog in het vaandel hebben staan. En dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, zeker als we kijken naar het hoge aantal Nederlanders (4,5 miljoen!) die digitaal niet goed kunnen meekomen in onze digitale maatschappij. De gevalideerde examens bieden perspectief; digitale vaardigheden worden serieus genomen en het belang wordt erkend. Nu is het tijd voor de volgende stap. Loop jij mee voorop?

Maak kennis met DIGIT-start

Wil jij profiteren van alle voordelen van het opleiden met DIGIT-start en de methode ontdekken?

Meld je aan voor een online kennismaking!

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.