#

GRIP Rekenen gereed

Op basis van welke doelen selecteer jij de beste rekenmethode voor het mbo? Oriënteer je op GRIP Rekenen, de complete online rekenmethode, die volledig aansluit op de nieuwe rekeneisen. Jij kunt nu al aan de slag gaan!

Nieuwe rekendomeinen

GRIP Rekenen is een adaptieve rekenmethode die studenten uit de BOL- en BBL-opleidingen oefening en theorie biedt waarin verbinding wordt gelegd met de directe actualiteit en de leefwereld van studenten. De invoering van de nieuwe mbo-rekenaanpak gaat in per studiejaar 2022/2023. Scholen hebben de belangrijke taak om na te denken over de volgende stap in het digitaal lesgeven voor het vak rekenen.

De nieuwe rekendomeinen volgens de nieuwe rekeneisen:

  1. Grootheden en eenheden
  2. Oriëntatie in de twee- en driedimensionale wereld
  3. Verhoudingen herkennen en gebruiken
  4. Procenten gebruiken
  5. Omgaan met kwantitatieve informatie

In de vijf domeinen spelen getallen vanzelfsprekend een rol.

AANVULLENDE MODULES

Naast de verplichte vijf rekendomeinen bevat GRIP Rekenen de aanvullende domeinen: Basisvaardigheden en Examentraining. In het domein Basisvaardigheden leren de studenten de basisvaardigheden van het rekenen. Handig om extra in te oefenen of je geheugen op te frissen. In het domein Examentraining staan oefenexamens die de studenten kunnen maken. Hierdoor weet de student zeker dat hij klaar is voor het examen.

GRIP Rekenen tijdspad

MAAK EEN VLIEGENSVLUGGE START

Oriënteer je op de online rekenmethode voor het mbo en krijg een eerste indruk van de lesstof op verschillende niveaus voor verschillende domeinen. Volg onderstaande stappen om direct aan de slag te gaan met GRIP Rekenen.

  1. Vraag een proeflicentie aan.
  2. De adviseur neemt contact op om je account in te richten.
  3. Je kunt direct aan de slag in de online leeromgeving.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.