#

Leerzaam spel Life@18: Jongeren voorbereiden op volwassenheid

Stel je voor dat je net 18 bent geworden, en plotseling moet je belangrijke beslissingen nemen over verzekeringen en studiefinanciering. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn, toch? Hier is het ding: slechts 1 op de 4 15-jarigen in Nederland heeft de juiste leesvaardigheden. En nog zorgwekkender is dat veel jongeren het mbo verlaten zonder diploma of met een te laag taalniveau. Dit is geen kleine kwestie, want lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn tegenwoordig absoluut noodzakelijk voor banen, het dagelijks leven en vervolgstudies. Life@18 is gelanceerd ter voorbereiding op volwassenheid.

Stichting Lezen en Schrijven lanceert Life@18

Life@18 omgeving, Life@18 is gelanceerd ter voorbereiding op volwassenheid.

Lifeat18 gamification

Onderdeel van DIGIT-mbo’s Digitaal Burgerschap

Maar hier is het echte nieuws: dit spel is nu beschikbaar voor alle mbo-studenten als onderdeel van DIGIT-mbo. Het is ingebed in de module Digitaal Burgerschap, inclusief verwerkingsvragen en extra content om alles in de juiste context te plaatsen.

Life@18 is gelanceerd ter voorbereiding op volwassenheid.Dus, als je denkt aan de toekomst van jouw studenten, of die van een jongere die je kent, besef dan dat dit initiatief van Stichting Lezen en Schrijven van onschatbare waarde is. Het helpt jongeren om met vertrouwen de volwassenheid in te stappen en te begrijpen hoe belangrijk basisvaardigheden en digitale geletterdheid zijn. Dit is geen luxe, maar een absolute noodzaak in de wereld van vandaag.

Meer weten over DIGIT-mbo, de lesmethode voor het aanleren van digitale vaardigheden?

DIGIT-mbo logo

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.