#

MaartMaand RekenMaand

Rekenen is belangrijk en gaat meetellen voor het diploma. Tijdens de MaartMaand RekenMaand gebeurt er veel in het rekenonderwijs. Mbo-scholen bereiden zich voor op de overstap naar een nieuwe rekenmethode. En alle rekendocenten maken uitgebreid kennis met de nieuwe digitale rekenexamens middels een landelijke generale repetitie.

MaartMaand RekenMaand

Rekenspecialist Bart Lakeman roept mbo-scholen op tot actie. Nu rekenen een verplicht examenvak wordt, is het volgens hem ook essentieel dat er geschoolde rekendocenten komen. In het nieuwe schooljaar 2022-2023 worden de nieuwe rekeneisen voor alle mbo-niveaus van kracht. Dan zullen ook de eerste mbo-scholen de nieuwe rekenexamens afnemen die door de mbo-studenten gemaakt zullen worden. De resultaten ervan zullen meetellen voor het slagen of zakken van de mbo-opleiding.

Voorbeeldexamens Rekenen mbo

Tijdens de MaartMaand RekenMaand  gaan alle rekendocenten in het mbo een generale repetitie maken. Dit doen zij in exact dezelfde digitale omgeving als hun studenten later in het jaar. De Coöperatie Examens MBO heeft de verantwoordelijkheid om alle deelnemende instellingen goed voor te bereiden op de digitale afname van de nieuwe rekenexamens.

Oriëntatie rekenmethode

Met de vernieuwing van het rekenonderwijs krijgt rekenen weer prioriteit in het mbo en wordt het als verplicht vak aangeboden. Het is belangrijk dat studenten gecijferd worden en leren rekenen en zo slagen voor het rekenexamen. Een goede rekenmethode bereidt ze hierop voor.

De methode GRIP Rekenen sluit volledig aan op de nieuwe rekeneisen en bereidt mbo-studenten voor op het digitale examen. Naast de verplichte rekendomeinen wordt de methode aangevuld met de domeinen Basisvaardigheden en Examentraining.

Programma MaartMaand RekenMaand

Maart staat volledig in het teken van Rekenen. We hebben dan ook een mooi programma voor rekendocenten samengesteld waarin we informeren over het veranderende rekenonderwijs en de nieuwe methode GRIP Rekenen voor het mbo. Daarnaast stellen we je rekenvaardigheid op de proef met de gratis rekentest van GRIP Rekenen.

Mini-webinars

Wat wil jij weten over de nieuwe rekenmethode? Neem deel aan een of alle vier mini-webinars waarin we per webinar een onderdeel van de methode met je doornemen. Je krijgt als docent binnen 10 minuten te zien wat het onderdeel binnen GRIP Rekenen voor jou en je studenten kan betekenen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Lesgeven met GRIP Rekenen
  • Het dashboard
  • Functionaliteiten voor de student
  • Examinering

Meer informatie

Rekenmeeting

Erik van Haren - De Wiskundepsycholoog

Erik van Haren – De Wiskundepsycholoog

Jurriaan Steen - Practoraat Rekenen

Jurriaan Steen – Practoraat Rekenen

Op woensdagmiddag 16 maart, organiseren we de Rekenmeeting in het Onderwijs Experience Center in Utrecht. Het is dé plek voor de onderwijsprofessional in het mbo om zich te verdiepen in het veranderende rekenonderwijs.

Het programma gaat uiteraard inhoudelijk over de nieuwe rekeneisen, maar biedt ook ruimte voor ontspanning en om te netwerken.

Bekijk het programma

Doe de rekentest

Doe gratis de test van 15 meerkeuzevragen en kom erachter hoe goed jij en je studenten momenteel zijn in rekenen op mbo-niveau. In de rekentest worden alle onderdelen behandeld die ook terug komen in de methode.

Doe de rekentest


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.