#

Nieuw lesmateriaal voor KD Zakelijke dienstverlening

Vanaf het nieuwe schooljaar 2022-2023 start het nieuwe kwalificatiedossier Business Services voor de zakelijke dienstverlening. Het dossier Business Services brengt een grote verandering ten opzichte van de huidige situatie. In plaats van zes afzonderlijke dossiers met zestien verschillende kwalificaties zal het onderwijs vanaf september 2022 zijn gebaseerd op één dossier met zes profielen.

Waarom een nieuw dossier in de Zakelijke dienstverlening?

Het nieuwe takenpakket vraagt van de mbo’ers andere competenties. Vakkennis verandert voortdurend als gevolg van de ontwikkelingen. Het vermogen om zich nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen wordt daarmee belangrijker dan parate kennis. Het nieuwe takenpakket doet meer dan voorheen een beroep op de zogenaamde soft skills. Daarnaast zijn ook de digitale vaardigheden steeds belangrijker. In plaats van zes afzonderlijke dossiers met zestien verschillende kwalificaties zal het onderwijs vanaf september 2022 zijn gebaseerd op één dossier met zes profielen. Het dossier kent een gezamenlijk basisdeel voor alle zes de profielen. Dit basisdeel bevat per uitstroomprofiel aanvullende eisen.

Nieuw lesmateriaal voor KD Business Service

Bij alle zes de uitstroomprofielen komen digitale vaardigheden terug als eis. Het nieuwe lesmateriaal zal bestaan uit een basispakket dat nodig is voor elk profiel, zoals het beheersen van Word, Excel en Internet. Daarop aansluitend kan per profiel gekozen worden uit extra modules die daarbij passen, bijvoorbeeld Outlook en Excel gevorderd. Per profiel zijn er ook één of meerdere projecten beschikbaar gericht op de beroepspraktijk. Onderstaande tabel is nog in ontwikkeling en is dus onder voorbehoud.

KD Zakelijke dienstverlening

 

Goede digitale vaardigheden zijn essentieel, waarbij de beroepsbeoefenaar continu moet bijblijven bij de ontwikkelingen op dit vlak.

Eisen die terug komen bij de verschillende profielen:

  • kan werken met gangbare computersystemen en (software)pakketten/applicaties
  • kan zakelijk gebruikmaken van social media, internet en intranet

Vanwege de vernieuwingen in dit KD, starten we met dit KD. Andere kwalificatiedossiers volgen daarna, heb je wensen hiervoor? Laat het ons gerust weten!


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.