DIGIT mbo beroepsspecifiek

Portal voor beroepsspecifieke digitale vaardigheden & nieuwe media

DIGIT-mbo Business Services

Digitale vaardigheden zijn in vrijwel alle beroepen noodzakelijk, daarom hebben wij lesmateriaal voor allerlei niveaus en opleidingen. Naast het uitgebreide lesmateriaal voor digitale vaardigheden in DIGIT-mbo, bieden wij ook lesmateriaal aan dat specifiek gericht is op bepaalde beroepen.

Elke student moet aan het einde van de studie de kennis hebben en vaardigheden beheersen die beschreven staan in het kwalificatiedossier en keuzedeel. Het beheersen van digitale vaardigheden zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Informatie en prijzen

Beroepsgericht lesmateriaal Productoverzicht

Kosteloos uitproberen

Ervaar zelf welke mogelijkheden Business Services van DIGIT-mbo biedt.

Business Services

Om deze digitale competenties te versterken, bieden we beroepsspecifiek lesmateriaal aan dat aansluit bij het kwalificatiedossier Business Services. Dit kwalificatiedossier beschrijft zes uitstroomprofielen, elk uitstroomprofiel met eigen digitale vaardigheden.

Voor elk van deze profielen is specifiek lesmateriaal beschikbaar, dat bestaat uit modules met de basiskennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de opleiding, en er zijn praktijkgerichte opdrachten. Hiermee worden studenten goed voorbereid op de digitale taken in hun toekomstige carrière.

Modules

Het lesmateriaal bestaat uit een basispakket met compacte modules, waarmee de basiscomputervaardigheden worden aangeleerd, die voor elk profiel nodig zijn. Daarnaast zijn er aansluitende modules beschikbaar die specifiek passen bij het gekozen profiel, bijvoorbeeld Outlook voor administratieve en secretariële beroepen en Excel gevorderd.

Per profiel zijn er één of meerdere projecten beschikbaar gericht op de beroepspraktijk.

Studenten hebben de vrijheid om hun eigen leertraject vorm te geven door een combinatie te kiezen van modules en praktijkopdrachten.

DIGIT-mbo Business Services

Integratie van digitale vaardigheden in de les

Met dit lesmateriaal zijn studenten goed voorbereid op hun stage en toekomstige beroep. Deze lessen en opdrachten kunnen eenvoudig worden opgenomen in de bestaande lesprogramma’s.

Thema's

In de module Digitaal Burgerschap van DIGIT-mbo komen de volgende thema’s naar voren.

  • De digitale maatschappij
  • Digitale media
  • Wijs met nieuws
  • Digitale media en democratie
  • Digitale identiteit
  • Digitaal communiceren
  • Cybercrime en veiligheid

Online kenismaking

Meer weten over digitale vaardigheden en het inzetten van het beroepsspecifieke lesmateriaal voor Business services? 

Laat je op afstand informeren over de inhoud van de digitale lesmethode en de online omgeving. De meetings zijn ideaal: laagdrempelig, informatief, tijdbesparend en vrijblijvend. Meld je aan voor een online kennismaking

Contact

Meer weten?

Laurens Ledelay

Adviseur vo & mbo

06-89973781

[email protected]

Support

Kan ik je helpen?

Elsien van Vliet

Servicedesk

0172-650983

[email protected]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.