Iedereen moet digitaal vaardig zijn om volwaardig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. DIGIT-start besteedt aandacht aan de noodzakelijke digitale basisvaardigheden. Het doel is digitale zelfredzaamheid voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.
Ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden de methode DIGIT-start biedt.
Meer weten over de modules in DIGIT-start?
Meld je aan voor de online kennismaking met de methode DIGIT-start voor het aanleren van digitale basisvaardigheden om zelfstandig en veilig aan de maatschappij te kunnen deelnemen. Laat je op afstand informeren over de inhoud van de lesmethode en online leeromgeving.
Liever specifiek ingaan op jouw persoonlijke situatie? Vraag dan advies aan via een videogesprek of 1-op-1 instructie.
Om de cursisten op weg te helpen, te motiveren en te volgen is klassikale begeleiding nodig. Daarnaast kan de cursist ook zelfstandig met DIGIT-start werken om zijn digitale vaardigheden te oefenen.
Begeleiding kan plaatsvinden via:
De methode bestaat uit twee kant-en-klare lesprogramma’s. Elk lesprogramma bevat 9 lessen van elk 3 uren.
In deel 1 komen elementaire vaardigheden, bestandsbeheer en tekstverwerken aan bod. Vervolgens wordt in deel 2 met mail, internet en presentaties gewerkt.
De methode behandelt praktische en bruikbare onderwerpen zoals:
De inhoud van de lesstof van DIGIT-start is afgestemd op de eindtermen van de ‘Regeling digitale vaardigheden educatie 2018’.
Deze regeling bestaat uit vijf domeinen: