De oplossing voor het tekort aan informaticadocenten in het voortgezet onderwijs en bij VAVO's.

Daarom Fundament zonder vakdocent

Er is al jaren een tekort aan docenten voor het vak informatica. Het aanbieden van het vak valt of staat met het hebben van een vakdocent informatica. Vertrekt deze naar een andere school of gaat deze met pensioen, dan is het voortbestaan van het vak in gevaar. Dit is zowel voor scholen als voor de maatschappij geen wenselijke situatie. Juist omdat informatica voor toekomstige beroepen zo belangrijk is.

Instruct biedt hier met ingang van schooljaar 2022-2023 een oplossing voor! Onze lesmethode Fundament Informatica, maar dan te volgen zonder vakdocent. Hiermee kan het vak informatica wel in het rooster gezet en klassikaal gevolgd worden, maar met een docent van een ander vak in het lokaal en met een online helpdesk voor de inhoudelijke vragen van de leerlingen.

In onze ogen zou iedere leerling op havo en vwo moeten kunnen kiezen voor het vak informatica. Met onze nieuwe informatica methode Fundament zonder vakdocent hopen we dit samen met de scholen te realiseren.

Samenvatting

  • Duidelijk gestructureerd online lesmateriaal voor het vak informatica voor de bovenbouw havo en vwo, waar de leerling zelfstandig mee aan de slag kan.
  • Uitleg door middel van video’s.
  • Een vast PTA met jaarplanning (voor VO en voor VAVO).
  • Een opstarttraining voor docenten/mentoren die de leerlingen in de klas begeleiden, affiniteit met het vak informatica is een voorwaarde.
  • Een online helpdesk/platform voor de leerlingen, waar zij vragen kunnen stellen en binnen 1 schooldag kunnen rekenen op een antwoord.
  • Een nauwe samenwerking met scholen waarop hiermee gewerkt wordt, zodat we het samen tot een succes kunnen maken.

De methode komt beschikbaar in de zomer van 2022, ruim op tijd voor het nieuwe schooljaar.

Houd mij op de hoogte van deze ontwikkeling

Denk je eraan om dit in de toekomst te kunnen gebruiken of wil je meer informatie? Laat je gegevens bij ons achter, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Informatica inspiratie

Met onze actuele lesmethode en informatieve inspiratiedagen inspireren we docenten. Daarnaast zorgen wij voor promotiemateriaal in de klas. Ook organiseren we een wedstrijd voor het beste informatica profielwerkstuk, waarbij leerlingen de 3i Award kunnen winnen.

En dat alles zorgt vervolgens voor enthousiaste leerlingen. Zie hiernaast een vlog van Marit en Lizzy die uitleggen waarom zij informatica gekozen hebben.

Promotiemateriaal aanvragen

Contact

Meer informatie?

Enisa Jahic

Adviseur po & vo

06-89972305

[email protected]

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.