De Muskathlon van Lieke van Vliet

Van 13 tot en met 21 oktober ben ik voor Stichting Compassion met 81 andere deelnemers in Ghana geweest. Dit was een prachtige reis om nooit te vergeten, we hebben veel projecten van Compassion mogen zien. Na elk bezoek besefte ik steeds meer dat het werk van Compassion zo hard nodig is en daarnaast ook zo mooi is. Kinderen krijgen lessen in persoonlijke verzorging, worden voorgesorteerd op betekenisvolle banen en horen over God. Deze dingen zijn niet vanzelfsprekend in Ghana, veel mannen verlaten hun gezinnen en raken verslaafd waardoor moeders het gezin runnen. Kinderen moeten hier al vroeg bij helpen omdat het gezin anders niet rond kan komen.

Een plek in het Compassion project van één van de kinderen uit het gezin, zorgt ervoor dat het gezin financieel ondersteund wordt en het kind zich kan ontwikkelen.

Ik heb ook mijn eigen sponsorkind Ataa en haar ouders mogen ontmoeten, een hele bijzondere ervaring. De vader van Ataa kwam me vol dankbaarheid begroeten, het sponsoren vraagt heel weinig van mij, maar betekent zo veel voor hen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook de sportieve prestatie geleverd, 21 kilometer hardlopen. Omdat we in het regenseizoen in Ghana waren was het parcours verregend en was het meer een ‘mud race’ geworden, in 30 graden 21 kilometer lopen was een uitdaging, maar dit is gelukt.

Bedankt voor jullie bijdrage aan het werk van Compassion in Ghana, samen bevrijden we kinderen van armoede!

Lieke van Vliet

Lieke van Vliet

Lieke van Vliet

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.