#

Codeweek spreekt jouw taal! Doe mee met de programmeerweek

De CodeWeek challenges staan online! Bekijk de challenges hier!

De programmeerweek 2020 (#CodeWeek) staat voor de deur. Geef programmeren een plaats in je klas en ga de CodeWeek uitdaging aan met je leerlingen. Samen met B-Bot.nl organiseren wij tussen 10 en 25 oktober 3 challenges voor po en vo scholieren. Met iedere challenge is een mooie prijs te winnen voor de hele klas.

Wat is programmeren?

De EU-programmeerweek #CodeWeek is een burgerinitiatief dat erop is gericht om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken. Programmeren is een pakket met vaardigheden op het gebied van computational thinking, probleemoplossing, kritisch denken, logica, samenwerking en creativiteit.

Codeweek programmeerweek

Leren programmeren helpt ons de snel veranderende wereld om ons heen te begrijpen, ons begrip van de werking van technologie te vergroten en vaardigheden en mogelijkheden te ontwikkelen om nieuwe ideeën te ontdekken en te innoveren.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Zin in een challenge!? In totaal zijn er drie CodeWeek challenges om aan deel te nemen. De challenges zijn bekend: Bee-bot challenge, Micro:bit challenge en de Unplugged challenge. De challenges bieden scholieren uit het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs de mogelijkheid hun eerste stappen als digitale makers te zetten. Met iedere challenge is een mooie prijs te winnen voor de hele klas. Ervaring met programmeren is niet nodig.
Bekijk de challenges hier!

Zo doe je mee:

1 Maak tijd in je lesprogramma om de challenge(s) uit te voeren.

2 Challenge voltooid? Stuur het eindresultaat o.v.v. naar [email protected]. Afhankelijk van de challenge kan dit een foto, video, document oid. zijn, waarin je aantoont hoe je de challenge succesvol met je leerlingen hebt afgerond.

Winnaars worden per e-mail op de hoogte gesteld en via de social media kanalen van Instruct en B-Bot.nl bekend gemaakt. We stellen per challenge 1 prijs beschikbaar voor de hele klas.

Deelname certificaat

Hebben jouw leerlingen een of meer challenges succesvol afgerond? Beloon ze met het Certificaat voor deelname aan de programmeerweek 2020 (CodeWeek) . Download hier.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.