#

Informatica Inspiratiedag 2022

Op 13 april vond de Instruct Informatica Inspiratiedag 2022 plaats in het Onderwijs Experience Center (OEC) in Utrecht.

Willem Westerhof op de InspiratiedagSenior security specialist Willem Westerhof verzorgde een boeiende keynote. Waarbij de bezoekers zich realiseerden dat het nodig is om hun wachtwoorden aan te passen. Zijn verhaal over Hacken in de praktijk sprak de groep zo aan, dat het bijna dringen was bij de Meet & greet die erop volgde.

Daarnaast waren interessante presentaties over Prolog, Efficiënte datastructuren, Fundament zonder vakdocent, een PTA workshop en een drukbezochte presentatie over Kunstmatige intelligentie door John Val.

3i Award 2022

Belangrijk onderdeel van de Inspiratiedag is de uitreiking van de 3i Award. Deze prijs gaat jaarlijks naar havo- of  vwo leerlingen met het beste profielwerkstuk met een belangrijke informaticacomponent. Tijdens de pauzes presenteerden de leerlingen hun werkstuk aan de aanwezigen. Indrukwekkend en leuk om te zien.

1e prijs 3i Award 2022De eerste juryprijs werd uitgereikt aan Sietse Averesch en Willem Theunisse van de Gomarus Scholengemeenschap voor hun PWS Rubik’s en robots.

Profielwerkstukken over het oplossen van een Rubik kubis zijn vaker voorbij gekomen bij de 3i Award, maar deze uitwerking valt positief op door het ontwerp, de code en de documentatie. Hierdoor ontvingen zij ook de publieksprijs.

De tweede prijs ging naar Jochem Baas en Sam van der Klugt van het Metis Montessori Lyceum voor hun PWS LiFi, over internetverbinding over licht.

3e: Diederick de Gier, Atheneum College Hageveld, 2Do4U-app.

4e: Marc Verdoorn en Martijn van Dam, Gomarus Scholengemeenschap, de autonome boot.

5e: Job van Zwienen en Wybe van der Plas, Driestar College, Game: factory escape.

Klik hier voor een overzicht van alle winnaars.

De filmpjes in dit bericht zijn door de leerlingen ingestuurd. De foto’s zijn gemaakt door Frans Peeters. Klik hier voor alle foto’s die hij tijdens de bijeenkomst gemaakt heeft. Ook schreef hij een leuke terugblik.

winnaars 3i Award 2022

Foto van alle winnaars door Frans Peeters

We kijken tevreden terug op een geslaagde bijeenkomst waarin ontmoeting en inspiratie centraal stonden!

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.