#

Terugblik 3i Workshop 10-10-2018

De eerste 3i Workshop van dit nieuwe schooljaar vond op 10 oktober plaats bij Seats2meet in Amersfoort. De ongeveer 15 deelnemers zijn in het eerste deel meegenomen langs diverse standaardalgoritmen voor zoeken, sorteren en routeplanning. Bij deze algoritmen hebben we onder andere stil gestaan bij de complexiteit, de efficiëntie en de verschillende scenario’s.

In het tweede deel zijn we in kleine groepjes aan de slag gegaan om zelf een implementatie te schrijven van het sorteeralgoritme Quicksort, in een programmeertaal naar keuze. Eerst door het opstellen van pseudo-code, vervolgens door het uitwerken van deze pseudo-code.

3i workshop informatica 2019

Het niveau van deze workshop lag hoog. Hoger dan het niveau van de lesstof voor de leerlingen. De deelnemers hebben hiermee een goede basis gekregen om deze toch nieuwe lesstof, vol vertrouwen aan hun leerlingen te kunnen geven. De docenten kregen dan ook een bewijs van deelname/nascholing.

Een van de deelnemers zei na afloop: “Mannen ik heb weer genoten! Wat mij betreft doen we dit elke dag.

Wil jij ook geïnspireerd raken tijdens een van onze workshops? Houd de evenementenkalender op onze 3i blog, deze website en de diverse mailings die verzonden worden in de gaten en meld je aan.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.