#

Terugblik 3i Workshop 20-06-2018

De derde 3i (Instruct Informatica Inspiratie) workshop van dit schooljaar vond afgelopen woensdag 20 juni plaats bij Seats2meet in Amersfoort. De ongeveer 20 enthousiaste deelnemers hebben tijdens het eerste deel kennis gemaakt met het kernprogramma Informatica van Uitgeverij Instruct. Naast een update van alle ontwikkelingen waren er activerende opdrachten, waarmee nieuwe elementen uit het kernprogramma op een interactieve manier de revue passeerden.

In het tweede deel van de workshop is er een preview gegeven van onze vernieuwde online omgeving. Ook hebben we met elkaar nagedacht over grote, domeinoverstijgende opdrachten. Hoe gaan we nu om met projecten in onze klassen? Deze discussie is zeer waardevol gebleken. Als informaticadocent sta je toch vaak redelijk op jezelf binnen de school. Door contact te hebben met andere docenten hoef je niet het wiel opnieuw uit te vinden.

De middag is afgesloten met ideeën over hoe we alle nieuwe onderdelen van het vernieuwde examenprogramma in ons PTA kunnen vormgeven.

De PowerPoint presentatie van deze workshop stellen we hierbij beschikbaar. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen.

De ontwikkelingen op de voet volgen? Blijf op de hoogte via onze 3iblog. Ook kun je je opgeven voor een volgende workshop.

Meer weten over onze methode Fundament Informatica?

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.