#

Succesvolle INNOVATORS Academy op Aruba

Van 22 tot en met 26 april vond op Aruba de eerste editie van de INNOVATORS Academy plaats. Het Caribisch gebied versterkt de samenwerking met de INNOVATORS en gaat daarmee op korte termijn verder aan de slag met het professionaliseren van digitale innovaties in het onderwijs.

Het evenement had als doel om directieleden, docenten, ministeries en anderen betrokken uit het onderwijs op de hoogte te brengen van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en digitalisering. Met ruim 200 bezoekers uit het onderwijsveld op Aruba en Curaçao was het evenement een groot succes.

Het programma bestond uit diverse presentaties over de nieuwste lesmethoden en producten op het gebied van digitale geletterdheid, maatschappij vakken, educatieve robots, audiovisuele middelen en professionalisering. De INNOVATORS Academy was bij uitstek geschikt om ervaringen uit te wisselen tussen vakgenoten en te netwerken met gelijkgestemden. Als gevolg daarvan zijn hebben wij nieuwe ideeën opgedaan ter verbetering van het onderwijs op Aruba.

Doordat het Caribisch gebied midden in een transitie naar digitaal onderwijs zit en openstaat voor innovatie en vernieuwing, was de INNOVATORS Academy een waardevolle bijeenkomst om hier verder op in te gaan. Het evenement heeft laten zien dat er veel behoefte is om de volgende stappen te nemen op het gebied van innovatie en vernieuwing in het onderwijs. Hierdoor kunnen leerlingen, studenten en ook docenten worden voorbereid op de toekomst.

Onderwijs op maat

Aruba B-bot mat

We hebben het tijdens de Academy vaak gehad over ‘de context van Aruba’ en wij hebben geluisterd naar het advies. Om ervoor te zorgen dat onze methoden en producten naadloos aansluiten bij de belevingswereld  van het Caribisch gebied zijn we daarom aan de slag gegaan met het verzorgen van onderwijs op maat. Met de hulp van toegewijde leerkrachten en docenten uit het Caribisch gebied kunnen wij er zeker van zijn dat ons lesmateriaal goed binnen de context van het eiland past.

Met de scholen hebben we samen gekeken hoe we de samenwerking nog verder kunnen versterken en op welke manier zij op korte termijn aan de slag kunnen met het professionaliseren van digitale innovaties in het onderwijs (en daarbuiten). Er zijn diverse ideeën besproken en er is veel enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan.

Al met al was de INNOVATORS Academy niet alleen een geslaagd event op zichzelf. Het heeft ook gezorgd voor verdere ontwikkelingen en samenwerkingen op het gebied van digitaal onderwijs op het Caribisch gebied. We kijken uit naar de verdere stappen die gezet zullen worden om het onderwijs op Aruba en in het Caribisch gebied te verbeteren en te vernieuwen!

Maak je nog geen gebruik van onze methodes en wil je graag kosteloos een kijkje nemen?  Vraag dan hier kosteloos een proeflicentie aan.

Proeflicentie aanvragen

 

 

Masha danki

Graag bedanken we de ministeries, DEA,  diverse scholen en in het bijzonder Kurt Thomas, voormalig Projectleider Digitalisering in het Onderwijs op Aruba, voor de warme ontvangst en aanwezigheid. We kijken uit naar een vervolg op de succesvolle samenwerking!


Bekijk onderstaande foto’s voor een impressie van het evenement.

INNOVATORS Aruba Aruba B-Bot INNOVATORS Academy

Aruba met Endy Croes, minister onderwijs     

Wie zijn de INNOVATORS?

De INNOVATORS is een samenwerking tussen Nederlandse onderwijspartijen, Instruct, Do-It, B-Bot, Vodix en IRIS Connect.

Wij vertalen onze visie op innovatie in onze producten en methoden. Zo kunnen wij een optimale bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

Neem een kijkje op de Innovators website: onderwijsinnovators.nl.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.