#

Lesmateriaal voor Robotica

Lesmateriaal voor Robotica is vanaf november beschikbaar in DIGIT-vo. Robotica is een keuzevak dat wordt gegeven op het vmbo en Techniek en ICT colleges die onder andere het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) aanbieden. Deze module is ook zeer geschikt voor het 3e leerjaar van havo en vwo als je verder wil gaan met digitale geletterdheid en je voor wil bereiden op het vak Informatica. Wil jij je leerlingen het toepassen van robots in de samenleving aanleren? Ga aan de slag met Robotica.

Keuzevak Robotica

Robotica

Elke leerling in een beroepsgerichte leerweg moet keuzevakken volgen. Het keuzevak heeft een beroepsvoorbereidend en oriënterend doel om leerlingen een realistisch beeld te geven van de ontwikkelingen en mogelijkheden over Robotica. Het keuzevak bestaat uit één taak, opgedeeld in drie deeltaken die bestaat uit zowel theorie als praktijk. Elke deeltaak is onderverdeeld in eindtermen en moeten in het onderwijs aan de orde te komen. Deze eindtermen worden afgedekt in de module.

De deeltaken zijn:
1. Oriëntatie op moderne technische toepassingen.
2. Eenvoudige schakelingen bouwen.
3. Een eenvoudig geprogrammeerde handeling door een robot laten uitvoeren.

Voor het keuzevak is een vakinhoudelijke uitwerking beschikbaar. Het is een voorbeeldmatige uitwerking die je als docent houvast kan geven.

Centraal vak Onderzoeken & Ontwerpen voor het Technasium

De module kan ook perfect ingezet worden bij bijvoorbeeld het vak Onderzoek & Ontwerpen (O & O) op het Technasium. Hier werken leerlingen in teamverband projectmatig aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Het is een goede voorbereiding op het vak Informatica in de bovenbouw van havo en vwo.

Inhoud module

  • Robots in het dagelijks levenModerne technische toepassingen
  • Schakelingen bouwen
  • Programmeren met de micro:bit
  • Geprogrammeerde handelingen
  • Aansluitingen op de micro:bit
  • Eindopdracht Robotica

Proeflicentie

Ben jij nog op zoek naar lesmateriaal voor Robotica?
Vraag hier een proeflicentie aan.


Creëer een doorlopende lijn naar het mbo

Wie leerlingen studievoordeel wil bieden, kan dit doen door keuzevakken toe te voegen aan het profiel. Het Roelof van Echten College uit Hoogeveen doet dit voor het profiel Mobiliteit & Transport. De leerlingen krijgen een gevarieerd pakket aan keuzevakken aangeboden, waaronder het D&P keuzevak Robotica. Het college benut de keuzevakken om zo een doorlopende lijn naar het mbo te creëren.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.