#

Winnaars 3i Award 2021

prijsuitreiking 3i AwardOp 21 april vond de prijsuitreiking van de 3i Award 2021 plaats. De prijs voor het beste profielwerkstuk informatica. De uitreiking werd live uitgezonden en de leerlingen waren online aanwezig om te reageren. Als eerste maakte jurylid Jeroen de Brouwer de publieksprijzen bekend.

Winnaars havo

Jurylid Rien den Besten vervolgde met de winnaars havo. De 1e prijs en de publieksprijs havo is voor Bas van Wetten en Corstian Goudswaard van het Wartburg College – Guido de Brès, Rotterdam, voor hun PWS Weerstation, waarvan de meetgegevens in een mobiele app zichtbaar zijn. Hun docent is Nico van Aken. De reactie van Bas op het winnen van de publieksprijs: ‘Als je doorzet krijg je een mooi product.‘ En Corstian reageerde: ‘Het was erg leuk om te doen!

De 2e prijs is voor Ralf Zeilstra en Zubaydah Koelemeij van het Ashram College, Alphen a/d Rijn, voor hun PWS Hivemind. Een spel gemaakt met Unity, waarbij de graphics, animaties en muziek van eigen hand zijn. Hun docent is Kevin van As.

De 3e prijs ging naar Informatica, een game maken van Miguel Kfoury, Jeremayn Poulo en Jean-Patrick Antersijn van het Maria Immaculata Lyceum, Curaçao. Hun docent is Sandy Losiabaar. Zij hebben hiermee twee keer het nieuws gehaald in Curaçao. Klik hier voor artikel 1 en artikel 2.

bordje winnaars 3i award 2021Winnaars vwo

Paul Bergervoet maakte vervolgens de winnaars vwo bekend. Het PWS Gamification in het onderwijs van Olav Ponsen en Sjoerd Arts van College de Heemlanden kreeg een eervolle vermelding.

De 1e prijs vwo ging naar Hugo Bruins en Thomas Ritmeester van het Gomarus voor Stabiele systemen. Een PWS waarvoor grondig onderzoek gedaan is, wat vervolgens heeft geresulteerd in een zelf balancerende Arduino-robot. Hun docent is Theo Dorst. Hugo vertelt: ‘Het was heel leuk om te doen, soms moeilijk omdat het allemaal op afstand was.‘ Thomas vult aan: ‘Ik heb er veel van geleerd.

De 2e prijs vwo is gewonnen door Kees Blok, Rutger Broekhoff en Robert van der Maas voor hun PWS Timeterm. Een product dat perspectief heeft op veel middelbare scholen in Nederland. Zij zijn van het Calvijn College Goes en hun docent is Arjan Witte. Dit PWS wint naast de 2e prijs ook de Publieksprijs vwo.

Met hun PWS Prullenbak automatisering hebben Dirk-Jan Lommers en Daan van der Meulen van het Wartburg College – Guido de Brès, Rotterdam, de 3e prijs vwo in de wacht gesleept. Zij hebben met hun PWS een poging gedaan om een maatschappelijk probleem op te lossen. Uiteindelijk hebben zij een compleet product opgeleverd. Hun docent is Adriaan Gijssen.

De winnaars ontvangen een geldbedrag. Hun medailles en certificaten, aangevuld met een bordje voor naast de deur van de scholen van de 1e prijswinnaars, zijn inmiddels onderweg naar de docenten.

Via deze link kun je de prijsuitreiking terugkijken.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.