#

Conferentie Digitaal burgerschap | Digitale inclusie

Wegens onvoorziene omstandigheden is deze bijeenkomst geannuleerd.

Op woensdag 22 juni organiseert Instruct de Conferentie Digitaal burgerschap. Deze vindt plaats in het Onderwijs Experience Center in Utrecht. De conferentie is bedoeld voor professionals die door hun werk regelmatig in contact komen met (digitaal) laaggeletterden.

Onderzoeker Alexander Smit

Uitnodiging Alexander SmitAlexander Smit is de keynote spreker op de conferentie. Hij is promovendus bij het Centrum voor Media- en Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen. Daar onderzoekt hij onder andere hoe digitaal analfabetisme sociaaleconomische posities en relaties kan beïnvloeden. Klik op de afbeelding voor een persoonlijke uitnodiging.

Uitnodiging Conferentie Digitaal burgerschap

Ben je werkzaam in een bibliotheek, bij een buurthuis, bij de gemeente, op het mbo (niveau 1 en/of Entree-opleidingen), als werkcoach, bij het UWV, bij een opleidingsinstituut of bij een welzijns- of vluchtelingeninstantie? En kom je hierdoor regelmatig in contact met laaggeletterden? Dan is deze conferentie interessant voor jou!

Programma

Na de keynote van Alexander kun je kiezen. Er zijn kennissessies van een onderwijskundige uit het mbo, van een adviseur basisvaardigheden bij Probiblio en een presentatie van onze methode DIGIT-start.

  • Maarten Walet | ROC TOP
    Maarten is lid van de werkgroep digitaal burgerschap en onderwijskundige bij het kernteam onderwijsontwikkeling van ROC TOP. Door zijn jarenlange ervaring weet hij hoe je digitaal burgerschap een goede plek geeft op het MBO. Zijn kennissessie zal je inspireren, maar ook laten zien wat de ontwikkelingen op het middelbaar beroepsonderwijs zijn met betrekking tot burgerschap in het algemeen.
  • Anne-Marie van der Poel | Probiblio
    Anne-Marie is adviseur basisvaardigheden bij Probiblio en projectleider digitale inclusie bij SPN. Zij zal deze middag een inkijkje geven in wat de bibliotheken momenteel allemaal al doen op het gebied van digitaal burgerschap, hoe ze met de tijd meebewegen en hoe andere instanties en scholen kunnen aansluiten bij de initiatieven van de bibliotheek.
  • Hafida Makioui | Instruct
    Hafida laat je kennismaken met DIGIT-start, onze methode voor digitale geletterdheid voor laaggeletterden. In deze sessie zal ze laten zien wat je van de methode kunt verwachten als begeleider, maar uiteraard ook als cursist. Welke onderwerpen behandelen we? Hoe neemt de cursist de lesstof tot zich? Kan je als begeleider op afstand de voortgang volgen? Op deze en meer vragen zal ze uitgebreid in gaan.

Tot slot spreekt Dieter Möckelmann over burgerschap in de 21e eeuw.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.