#

Hulp in de digitale wereld; en nee, dat hebben niet alleen ouderen nodig.

Nee, het zijn niet alleen ouderen die moeite hebben met de veranderingen in de digitale wereld. Er zijn ook zat jongeren die het te snel gaat. Toen Jacqueline Oude Hesselink in Goes een project begon om mensen te helpen, kwamen er meer dan duizend vragen binnen. Binnenkort kunnen ook inwoners van de Middelburgse wijk Dauwendaele hulp krijgen.

Gebrek aan digitale kennis komt vaker voor dan je denkt

,,Er zijn echt heel veel mensen die onzeker zijn of voor wie de digitale wereld te snel gaat”, zegt Digiconsulente Jacqueline Oude Hesselink. ,,Een doktersassistente kwam onlangs bij ons op bezoek met een vraag om hulp.” Ook een 27-jarige jongen klopte bij het steunpunt in Goes aan. ,,Want ook voor hem gaan de veranderingen te snel.” En soms merkt ze dat leidinggevenden en zelfs directeuren van bedrijven digitale kennis missen. Volgens haar leidt dat er ook toe dat zulke bedrijven achterop raken en in de gevarenzone raken omdat zo’n directeur niet durft te erkennen dat hij of zij kennis mist.

Snelheid van digitale ontwikkelingen

Wijkvoorzitter Rob Bastian is heel blij dat het gelukt is het project naar zijn Dauwendaele te halen. ,,De digitale ontwikkelingen gaan zo snel. Mensen moeten zoveel kunnen om bij te blijven. Daar hebben velen hulp bij nodig.” Overigens is het de bedoeling dat het project uiteindelijk op heel Walcheren actief wordt.

De hulp is in principe gratis, aldus Oude Hesselink. En de hulp kan thuis of op een werkplek in de wijk worden gegeven. ,,Door mensen die onbevooroordeeld zijn.” Dat is volgens haar heel belangrijk omdat veel mensen die een digitale kennisachterstand hebben, onzeker zijn, zich schamen. Ze kent mensen die thuis altijd gepasseerd werden bij het oplossen van digitale problemen omdat een broer of zus net wat handiger was. ,,Die kunnen nu heel onzeker zijn, twijfelen aan hun eigen capaciteit terwijl dat helemaal niet nodig is.”

Bron: pzc.nl


Digitale vaardigheden voor iedereen

Iedereen moet de gelegenheid krijgen om volwaardig aan de digitale maatschappij te kunnen deelnemen. DIGIT-start is een complete leermethode dat aandacht besteedt aan de noodzakelijke digitale basisvaardigheden. DIGIT-start maakt mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt, zelfredzaam in de digitale wereld.  De methode bevat kant-en-klare lesprogramma’s en behandelt praktische en bruikbare onderwerpen. DIGIT-start wordt zowel klassikaal als zelfstandig aangeboden.

Vraag hier kosteloos meer informatie en een proeflicentie aan.

Proeflicentie DIGIT-start

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.