#

Presentatie DIGIT-po tijdens B-Bot Academy

Op woensdag 8 april organiseert onze partner B-Bot.nl de allereerste B-Bot Academy, van 14.30 tot 18.00 uur in Doetinchem. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij onze nieuwe methode DIGIT-po; digitale geletterdheid voor het basisonderwijs.

Diverse sprekers zullen tijdens de B-Bot Academy bijeenkomst meer vertellen over B-bot, programmeren in de klas, het opzetten van een leerlijn met digitale geletterdheid binnen school, DIGIT-po en meer. Tijdens de pauze is er de mogelijkheid voor deelnemers om de informatiemarkt bezoeken.


Programma 14.30 – 18.00 uur

14.30 Ontvangst koffie/thee

15.00 Keuzeronde 1

15.30 Pauze – informatiemarkt

15.45 Keuzeronde 2

16.15 Pauze – informatiemarkt

16.30 Keuzeronde 3

17.00 Borrel

18.00 Einde

Keuzerondes

  • Programmeren in de onderbouw
  • Programmeren in de middenbouw/bovenbouw
  • DIGIT-po, de nieuwe digitale methode voor digitale geletterdheid (vanaf groep 5) 
  • Werken met Scratch

Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om in gesprek te gaan met vakgenoten, adviseurs en ontwikkelaars. We garanderen dat je boordevol inspiratie naar huis gaat en bovendien is deelname voor docenten geheel kosteloos!

Locatie

Innovatiecentrum De Steck
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem


Meld je kosteloos aan via onderstaand formulier


Meer informatie over de methode DIGIT-po

Veel scholen zijn druk bezig de 21st century skills in hun onderwijs te integreren. Maar hoe doe je dat specifiek met het onderdeel digitale vaardigheden? Hoe maak je jouw leerlingen digitaal geletterd? Met DIGIT-po maak je leerlingen digitaal geletterd volgens alle competenties die beschreven zijn in diverse rapporten over digitale geletterdheid. Daarnaast sluit DIGIT-po aan op de komende curriculum-wijziging. Hierin wordt digitale geletterdheid als nieuw leergebied toegevoegd.

DIGIT-po is een online methode voor het aanleren van alle  digivaardigheden waarmee je leerlingen direct voorziet in een stukje digitale zelfredzaamheid die ze zo goed kunnen gebruiken bij de start in de onderbouw. Vraag hier kosteloos een proeflicentie aan.

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.