#

De zoekplaat voor digitale geletterdheid

Instruct brengt een zoekplaat voor digitale geletterdheid uit voor het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs. Hoe digitaal zijn jouw leerlingen nu eigenlijk en weten ze bepaalde situaties te herkennen wanneer ze het zien? De zoekplaat brengt in kaart welke basiskennis er is en aan welke digitale vaardigheden gewerkt kan worden. De DIGIT zoekplaat zorgt voor leuke gesprekken in de klas!

Waarom een zoekplaat voor digitale geletterdheid?

Zoekplaat digitale geletterdheidDe aanleiding voor de ontwikkeling van de zoekplaat was het rapport ‘Praktijkonderzoek Digitale Geletterdheid’ van het SLO. Leerlingen hebben zich in coronatijd positief ontwikkeld. Tegelijkertijd concluderen zij dat de ongelijkheid in digitale vaardigheden is toegenomen. Docenten hebben de belangrijke taak om alle kinderen te ondersteunen in hun digitale kennis en vaardigheden.

Wil jij er ook een voor jouw klas? Vraag het aan op digitale geletterdheid.nl.

Herken jij alle plaatjes?

“Ben jij thuis in de digitale wereld? Herken jij alle plaatjes?” De zoekplaat is verdeeld in 6 thema’s met bijbehorende plaatjes (situaties). Ter ondersteuning komt de zoekplaat met een legenda en uitleg per plaatje (situatie) Er is helder onderscheid gemaakt in wat PO en VO leerlingen behoren te herkennen. Het ideale hulpmiddel om digitale geletterdheid klassikaal te behandelen en zo spelenderwijs in kaart te brengen hoeveel kennis jouw leerlingen hebben van de digitale wereld.

Thema’s:

  1. Data en informatie
  2. Veiligheid en privacy
  3. De werking en het (creatieve) gebruik van digitale technologie
  4. Digitale communicatie en samenwerking
  5. Digitaal burgerschap (gaat over digitale identiteit)
  6. Digitale economie

Zoekplaat digitale geletterdheid Zoekplaat digitale geletterdheid Zoekplaat digitale geletterdheid

Zoekplaat digitale geletterdheid Zoekplaat digitale geletterdheid Zoekplaat digitale geletterdheid

Wil jij er ook een voor jouw klas? Aanvragen op digitale geletterdheid.nl


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.