#

Nieuwe module computational thinking online

De module programmeren basis: ‘Welkom R0b-0tt‘ staat online in DIGIT-po. Deze module is speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 in het basisonderwijs.

Welkom Rob-0tt!

In de module leren de leerlingen hoe ze straks met hun nieuwe klasgenoot R0b-0tt (spreek uit als: Rob Ot) moeten omgaan: ze leren hoe computers denken en werken en hoe ze R0b-0tt opdrachten kunnen geven. Met deze opdrachten kunnen ze hem bijvoorbeeld door de klas manoeuvreren zonder dat hij tegen tafels of stoelen aanloopt.

Voor deze module zijn geen extra devices of robots benodigd.

Module computational thinking

https://vimeo.com/manage/473372124/general

Over de auteurs

De auteur van deze module is Britt van Teijlingen van Bureau Jeugd & Media.

Bureau Jeugd en Media helpt jonge mensen verder. Bureau Jeugd en Media spreekt vaak op gastlessen, ouderavonden etc. Ze anticiperen op ontwikkelingen.

https://vimeo.com/manage/473372124/general


MEER WETEN?

De ervaring is dat het vak digitale geletterdheid er vaak even bij komt. Stem daarom een goed plan af met jouw school en geef digitale geletterdheid de benodigde aandacht. Vul hier het contactformulier in en we informeren je graag over alle mogelijkheden van DIGIT.

Overweeg je met een methode voor digitale geletterdheid te gaan werken? Laat je op afstand informeren over de digitale lesmethode en de online omgeving. De komende periode staan er meetings gepland om docenten op afstand kennis te laten met de methoden.

Klik hier om je aan te melden voor een kennismaking met DIGIT-po.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.