#

Afstandsleren met Microsoft Teams of Google

Hoe richt jouw school afstandsleren in? Wil je aan de slag met thuiswerksoftware als Microsoft Teams of Google Classroom? Tip: stem één online ontmoetingsplek met elkaar af. Kunnen jij en je studenten wel een spoedcursus online leren gebruiken? Dit kan nu tijdelijk kosteloos.

Afstandsleren met Microsoft Teams

Via Microsoft Teams kun je in een online klaslokaal met je studenten samenwerken, leren, en communiceren. Je kunt lesmateriaal online publiceren maar ook online interactieve lessen geven. Microsoft Teams is voor alle onderwijsorganisaties in Nederland nu tijdelijk gratis te gebruiken.

Leren werken met Microsoft Teams? Instruct biedt jouw studenten en docenten nu tijdelijk kosteloos toegang tot deze module. Studenten leren in deze module werken met teams, werken met bestanden in teams en overige mogelijkheden in Microsoft Teams.

Vraag kosteloos licenties aan voor jouw school door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld daarbij in ieder geval de schoolnaam en om hoeveel studenten het ongeveer zal gaan.

Meld je hier aan voor deze webinar DIGIT-mbo: een uitleg over de module Microsoft Teams in DIGIT-mbo.

Meld je hier aan voor de webinar DIGIT-vo: een kennismaking en introductie.

Afstandsleren met Google

Een andere optie is te werken met de software van Google. De student wordt met deze module Online samenwerken voorbereid op ‘het nieuwe werken’. Werken vanaf elke locatie, via pc, tablet of telefoon. Daarbij komen begrippen als Cloud computing, ELO, blog en wiki aan bod. Ook de risico’s van online samenwerken worden belicht, hoe beveilig je privacygevoelige gegevens? De leerling gaat zelf aan de slag met onder andere onlinebestandsopslag, het aanmaken en delen van bestanden in de Cloud, het delen van agenda’s en het inplannen van online vergaderingen.

Google Classroom is een Learning Management Systeem. Als docent kun je groepen aanmaken waar studenten zich bij kunnen aansluiten. Een docent kan communiceren met zijn leerlingen en ook opdrachten plaatsen. Aan die opdrachten kunnen bestanden, video’s en links worden toegevoegd. In de cursus van Instruct, gericht aan docenten, komen de verschillende mogelijkheden van Google Classroom aan de orde.
Google Classroom

Leren online samenwerken met Google of als docenten leren werken met Google Classroom ? Vraag dan nu kosteloos licenties aan voor jouw docenten. Stuur een e-mail naar [email protected] voor licenties of meer informatie. Vermeld daarbij in ieder geval de schoolnaam en om hoeveel studenten het ongeveer zal gaan.


Lees ook Instruct helpt scholen bij afstandsonderwijs


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.